رازهای روانشناسی ریزش مو: از فشار روانی تا درمان!
رازهای روانشناسی ریزش مو را کشف کنید! از اختلالات وسواس فکری-عملی و اضطراب گرفته تا افسردگی، عوامل روانی میتوانند به شدت بر سلامت مو تأثیر بگذارند. با ما همراه باشید تا راهکارهای مقابله و درمان را بررسی کنیم.

دکتر آروین تقیزاده در تأیید اهمیت رابطه بین فشار روانی و ریزش مو اظهار داشت: روانپزشکان دریافتهاند که اختلالی به نام تریکوتیلومانیا، که به معنای میل مقاومتناپذیر به کندن موهای سر و دیگر نواحی بدن است، معمولاً در میان افراد دچار اختلال وسواس فکری-عملی مشاهده میشود.
ارتباط بین اضطراب مزمن و ریزش مو
وی تصریح کرد: ریزش مو که ناشی از اضطراب است، بسیار نادر بوده و عمدتاً در افرادی دیده میشود که از اضطراب شدید رنج میبرند. بهتر است بدانید که اگرچه اضطراب و استرس دو شرایط مجزا هستند، اما با هم تداخل دارند. نکته مهم در رابطه با اضطراب و ریزش مو، بحث استرس است. به بیان دیگر، اضطراب نوعی استرس مداوم و طولانی مدت است که میتواند بر روی رشد مو تأثیر منفی بگذارد.
تأثیر افسردگی بر سلامت موها
بر اساس اظهارات عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افسردگی یکی از مسائل بزرگ سلامت روانی در جهان به شمار میرود. بسیاری از افراد نمیدانند که افسردگی میتواند بر روی ریزش مو تأثیرگذار باشد. از دیدگاه پزشکی، ارتباط مستقیمی بین افسردگی و ریزش مو وجود دارد و افرادی که از افسردگی رنج میبرند، ممکن است به تدریج متوجه خشکی و شکنندگی در موهایشان شوند.
نقش استرس شدید در ریزش مو
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تقیزاده تأکید کرد که استرس میتواند تأثیر بسزایی بر ریزش مو داشته باشد. با این حال، خبر خوش این است که ریزش مو ناشی از استرس معمولاً دائمی نیست. هنگامی که بدن ما تحت فشار روانی یا فیزیکی قرار میگیرد، چرخه طبیعی رشد مو ممکن است متوقف شود و در نتیجه، فولیکولهای مو به فاز استراحت و سپس ریزش وارد میشوند.