این افراد نباید ملاتونین مصرف کنند

اقتصاد100- مصرف مکمل‌های ملاتونین برای همه مناسب نیست؛ افراد باردار، شیرده، مبتلا به اختلالات خودایمنی یا تشنج، افسردگی، دیابت و فشار خون بالا باید با احتیاط یا تحت نظر پزشک از این مکمل استفاده کنند.

این افراد نباید ملاتونین مصرف کنند

مصرف ملاتونین به عنوان یک مکمل، می‌تواند برای بهبود برخی مشکلات خواب و شرایط خاص مورد استفاده قرار گیرد. از جمله کاربری‌های آن می‌توان به کمک در درمان اختلال تأخیر در فاز خواب و بیداری، اختلالات خواب در کودکان، کاهش اضطراب مربوط به جراحی و جت‌لگ اشاره کرد.

ملاتونین: راهکاری ایمن برای کوتاه‌مدت

مطالعات نشان داده است که مصرف کوتاه‌مدت ملاتونین برای اکثر افراد بی‌خطر است. بر اساس یک بررسی انجام‌شده در سال ۲۰۱۵، این مکمل تنها عوارض جانبی خفیفی برای برخی افراد، از جمله بیماران بدحال و افرادی که سابقه جراحی دارند، داشته است. مواردی همچون سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و خواب‌آلودگی از جمله این عوارض هستند.

در کودکان نیز عوارض جانبی خفیفی گزارش شده است که شامل خواب‌آلودگی، افزایش شب‌ادراری، سردرد، سرگیجه و تحریک‌پذیری می‌شود.

افرادی که باید از ملاتونین پرهیز کنند

با وجود فواید ملاتونین، این مکمل برای همه مناسب نیست. اگر در یکی از شرایط زیر قرار دارید، از مصرف ملاتونین خودداری کنید:

  • در دوران بارداری یا شیردهی هستید.
  • به اختلالات خودایمنی، صرع یا افسردگی مبتلا هستید.

احتیاطات برای افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا

افرادی که از بیماری‌های مزمنی مانند دیابت یا فشار خون بالا رنج می‌برند، باید قبل از شروع مصرف ملاتونین با پزشک خود مشورت کنند. این مکمل می‌تواند سطح قند خون و فشار خون را، به‌ویژه در کسانی که داروی فشار خون مصرف می‌کنند، افزایش دهد.

هشدار برای افرادی که دارو مصرف می‌کنند

افرادی که دارو مصرف می‌کنند باید پیش از استفاده از ملاتونین با پزشک خود مشورت نمایند. به‌ویژه، افراد مبتلا به صرع و کسانی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، باید تحت نظارت پزشک باشند.

نکته‌ای درباره خواب‌آلودگی روزانه

یکی از عوارض ملاتونین می‌تواند ایجاد خواب‌آلودگی در طول روز باشد. برای جلوگیری از بروز حوادث، توصیه می‌شود حداقل پنج ساعت پس از مصرف این مکمل از انجام کارهایی مانند رانندگی خودداری کنید.

وبگردی
    ارسال نظر