متهم اصلی گرانی برنج معرفی شد

اقتصاد100- متهم اصلی گرانی برنج مشخص شد؛ دلالان و واسطه‌ها با خرید ارزان در زمان برداشت و عرضه با سودهای بالا، عامل اصلی افزایش قیمت برنج هستند، در حالی که حمایت از تولیدکنندگان می‌تواند بازار را تنظیم کند.

متهم اصلی گرانی برنج معرفی شد

متهم اصلی گرانی برنج؛ بن‌بست یا مدیریت اشتباه؟

قاسم پیشه‌ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی، به بیان دلایل اصلی نوسانات قیمت برنج پرداخت و اظهار داشت که این معضل تنها محدود به محصولات کشاورزی نیست، بلکه شامل تمامی کالاها نیز می‌شود.

سود هنگفت دلالان؛ کشاورزان بی‌بهره از افزایش قیمت‌ها

او تصریح کرد که افزایش قیمت کالاها نه به جیب کشاورزان بلکه به جیب دلالان و واسطه‌ها می‌رود. پیشه‌ور تأکید کرد که برای کنترل این وضعیت، دولت باید در زمان برداشت محصولات، منابع مالی کافی در اختیار تشکل‌ها و اتحادیه‌ها قرار دهد تا بتوانند محصولات را خریداری و در زمان لازم در بازار عرضه کنند.

نقش موسسات بزرگ در بازار برنج

به گفته پیشه‌ور، دولت حمایت ویژه‌ای از شرکت‌ها و مؤسسات بزرگ کرده است. این شرکت‌ها در سه استان شمالی کشور به خرید برنج با کمترین قیمت در زمان برداشت اقدام کرده‌اند. اما اکنون این مؤسسات به‌جای عرضه برای تنظیم بازار، به دنبال کسب سودهای حداکثری هستند. این در حالی است که دولت، منابع مالی مناسبی برای تنظیم بازار در اختیار آنان قرار داده است.

تنظیم بازار با واردات یا تولید؟

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ضمن تأکید بر نقش تولید در تنظیم بازار گفت: «بازار برنج باید با تولید داخلی تنظیم شود، نه با واردات. بارها اعلام کرده‌ایم که میزان تولید برنج در کشور کافی است.»

او افزود که تولید برنج کشور به میزان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است، اما واسطه‌ها با ذخیره کردن برنج در انبارها عملاً دولت را برای واردات تحت فشار گذاشته‌اند. این در حالی است که واردات راهکار مناسبی برای تنظیم بازار برنج نیست.

احتکار و سوداگری؛ معضل چندین ساله

پیشه‌ور با اشاره به مشکلات مدیریتی در بازار برنج، از تداوم احتکار و سوداگری در این بازار خبر داد. او تصریح کرد: «چندین سال است که احتکار و اعمال سودجویی در بازار برنج، به زیان تولیدکننده و مصرف‌کننده تمام می‌شود. کشاورزان به‌هیچ‌وجه در این احتکارها دخیل نیستند و باید نظارت‌های لازم برای جلوگیری از این اقدامات انجام شود.»

موضوع جزئیات
تولید برنج کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن
علت گرانی دلالی و احتکار محصولات
راهکار تنظیم بازار حمایت از تولید داخلی و نظارت بر بازار
وبگردی
    ارسال نظر