قیمت دلار به چه سمت و سویی میرود؟
تاثیر آزادسازی 7 میلیارد دلا بر بازار ارز/دلار کاهشی میشود؟
اقتصاد 100: بازار ارز طی روزهای اخیر و با ناامیدی از احیای برجام روندی صعودی به خود گرفته است. اما آیا آزادسازی 7 میلیارد دلار از منابع ارزی میتواند التهاب بازار ارز و روند افزایشی دلار را کاهش دهد؟
به گزارش گروه اکسب و کار؛ ناامیدی از احیای برجام باعث شده بازار ارز بار دیگر آرایشی صعودی به خود بگیرد. نرخ ارز طی روزهای اخیر در محدوده 33 هزار تومان نوسان داشت و گزارشها حاکی از بازگشت خریداران به این بازار و شلوغی صرافیهاست.
اما آیا آزادسازی بیش از 7 میلیارد دلار از منابع ارزی ایران میتواند، روند صعودی نرخ ارز را متوقف کند و از لحاظ روانی از التهاب بازار بکاهد؟
عباس آرگون، نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی معتقد است اخباری مبنی بر آزادسازی منابع ارزی و... به نوعی خبر کهنه محسوب میشود و در گذشته نیز چندین بار مطرح شده و عملا محقق نشده است.
آرگون در مورد روند نرخ دلار در روزهای اخیر میگوید: نرخ ارز به دلیل التهابات جامعه و ناامیدی از احیای برجام و به نوعی تمام شده محسوب شدن آن از سوی دولت آمریکا و تحریمهای جدید روند صعودی به خود گرفته است.
وی افزود: آزادسازی منابع ارزی در صورت تحقق نیز درآمدی برای دولت محسوب نمیشود و در منابع دولتی تاثیری ندارد؛ چرا که ریال معادل آن در اختیار دولت قبلا قرار گرفته است و تنها عرضه ارز توسط بانک مرکزی را تقویت میکند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه نرخ ارز تحت تاثیر متغیرهای متعددی است، گفت: وقتی رشد نقدینگی بالاست، نرخ تورم افزایشی است و ارزش پول ملی در حال کاهش است، افزایش نرخ دلار طبیعی است. همچنین علاوه بر عوامل اقتصادی، متغیرهای روانی، نااطمینانیهای اقتصادی و انتظارات تورمی بر نرخ ارز تاثیرگذار است و باعث افزایش قیمت دلار میشود. در این میان عدم دسترسی به منابع ارزی و محدودیتهای موجود ناشی از تحریم نیز روند صعودی دلار را تشدید میکند.
ارسال نظر