بورس اروپا کله پا شد + علت
اقتصاد ۱۰۰- بورس اروپا پس از یک هفته تعطیلات کوتاه و نگرانیها از شرایط سیاسی و اقتصادی، با کاهش شدید روبهرو شد. سهامهای لوکس و بخشهای حساس به چین تحت فشار قرار گرفتند و بازارهای فرانسه و ایتالیا زیانهای قابل توجهی را تجربه کردند. نگرانیها از جنگ تجاری احتمالی با آمریکا و شرایط سیاسی داخلی، بهویژه در آلمان و فرانسه، به تضعیف بیشتر بازارها انجامید. پیشبینیها نشان میدهند که اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۵ همچنان با رکود مواجه خواهد بود.
بورس اروپا در پایان یک هفته تعطیلات کوتاه و با افزایش نگرانیها از شرایط سیاسی حاکم بر این قاره و سیاستهای تعرفهای ترامپ سقوط کرد.
سهامهای اروپایی در معاملات دیروز جمعه پس از یک هفته کوتاه تعطیلات، سقوط کردند و شرکت های کالاهای لوکس پیشتاز زیان بودند.ارزش شاخص Stoxx ۶۰۰ اروپا در معاملاتی ضعیف پس از تعطیلات سال نو ۰.۵ درصد کاهش یافت.بخشهای اقتصادی حساس به چین نیز مانند شرکتهای معدنی، سهام شرکتهای کالاهای لوکس و خودروسازان در بورس اروپا تحت فشار قرار گرفته اند حتی با وجود اینکه یک مقام پکن گفته این کشور به شدت تامین مالی از خزانهداری بلندمدت را در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد داد تا مشوقی برای سرمایهگذاری تجاری و طرحهایی برای افزایش مصرف باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بازارهای اروپا در آستانه مراسم تحلیف ترامپ نگران اقتصاد چین و جنگ تجاری قریب الوقوع با آمریکا هستند.بازار سهام فرانسه که بیشتر برندهای لوکس اروپایی را در بر می گیرد، ۱.۵ درصد سقوط کرد که بزرگترین کاهش روزانه آن در بیش از هفت هفته گذشته است.شاخصهای اصلی بورس فرانسه مانند کَک ۴۰ (CAC ۴۰) امسال تحت تأثیر کاهش بخش کالاهای لوکس و افزایش نگرانیها درباره ثبات سیاسی این کشور، دچار افت شدید شدهاند.
طبق بررسیهای انجام گرفته شده اقتصاد آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا در سال ۲۰۲۵ نیز با بحران مواجه خواهد شد و طولانیترین رکود از زمان جنگ جهانی دوم برای این کشور ثبت خواهد شد. موسسه تحقیقاتی هندلزبلات در گزارشی که به تازگی منتشر کرده به این موضوع اشاره کرده که اقتصاد آلمان در مسیر طولانیترین رکود پس از جنگ جهانی دوم قرار دارد و از این رو برای سومین سال متوالی اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۵ نیز با رکود مواجه خواهد بود. طبق پیشبینیهای موسسه مذکور، اقتصادی آلمان در سال میلادی جدید ۰.۱ درصد کوچکتر میشود و این روند به دنبال انقباضات ۰.۳ درصدی سال ۲۰۲۳ و ۰.۲ درصدی سال ۲۰۲۴ اقتصادی این کشور اتفاق میافتد. این رکود اقتصادی ایجاد شده که از رکود دو ساله ایجاد شده در اوایل دهه ۲ هزار میلادی هم فراتر رفته است، تحت تاثیر عواملی مانند بحران انرژی، تورم مداوم و تاثیر پاندمی کرونا بر اقتصاد آلمان بوده است.
منبع: فارس