میزان تسهیلات بانکی سال آینده کاهش مییابد؟
رییس کل بانک مرکزی در نشستهای اخیر خود از تعیین میزان تسهیلات تکلیفی شبکه بانکی در بودجه سال آینده خبر داد حال این سئوال مطرح است که آیا اعطای وام سال آینده کاهشی است یا خیر؟

به گزارش خبرنگار پول و سرمایه اقتصاد 100- علی صالح آبادی طی روزهای اخیر با افزایش نرخ دلار و انواع سکه و طلا بازار با حضور در برنامههای تلویزیونی و نشست خبری با خبرنگاران و ارائه گزارشی از عملکرد بانک مرکزی و برنامههای آینده این بانک سعی داشت شرایط موجود بر بازارها را تا حدی التیام ببخشد.
البته یکی از موضوعاتی که طی دو نشست اخیر توسط رئیس کل بانک مرکزی مورد اشاره قرار گرفت تعیین میزان پرداخت تسهیلات تکلیفی بانکها در بودجه سال آینده بود.
وی اعلام کرد که بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و تورم موجود برنامههای مختلفی دارد و یکی از آنها اعطای وام به متقاضیان است که پس از کارشناسیهای متعدد تصمیم بر این شد که رقم تسهیلات تکلیفی بانکها در لایحه بودجه 1402 مشخص باشد.
صالح آبادی اظهار امیدواری کرده مجلس شورای اسلامی با مبلغ مشخص شده موافقت کند تا بانکها دیگر مسالهای در اعطای وام به مشتریان خود نداشته باشند.
این صحبتها از سوی مقام اول بانکی کشور این فرکانس را در جامعه منعکس میکند که میزان اعطای وام در شبکه بانکی کاهشی خواهد بود. چرا که بانکها در این ایام به بهانههای مختلف از اعطای تسهیلات خرد به مشتریان خود طفره رفته اند و در نشست با رییس کل بانک مرکزی بارها از حجم بالای تسهیلات تکلیفی خود گلایه کردهاند.
اسفند سال گذشته رئیس کل بانک مرکزی نامه ای را به رهبرانقلاب نوشت مبنی بر اینکه اگر تکالیف به بانکها در حوزه تسهیلات خارج از امکانات نظام بانکی باشد این مسئله موجب افزایش پایه پولی و خلل در کار بانکها خواهد شد و اعلام کرد تسهیلات تکلیفی پیش بینی شده در کمیسیون تلفیق برای سال 1401 که معادل ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان بود را موجب تشدید ناترازی و افزایش تورم میشود.
امسال نیز رئیس کل بانک مرکزی از مجلس شورای اسلامی خواست تا تسهیلات تکلیفی که برعهده بانکها میگذارد منطقی باشد و اظهارداشت که قرار نیست تسهیلات تکلیفی کم شود اما باید منطقی باشد چرا که مردم هم دوست ندارند بانکها وام به آنها بدهند اما از سوی دیگر تورم افزایش یابد.
انتهای پیام/