صفر تا صد پرداخت بیمه تامین اجتماعی به صورت خویشفرما
اقتصاد ۱۰۰ - در این مقاله قصد داریم راهنمایی کامل را درباره پرداخت بیمه تامین اجتماعی ارائه دهیم و در آخر نیز محاسبه حق بیمه خویش فرما در سال 1403 را با شما به اشتراک بگذاریم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
اغلب افراد خوداشتغال که بیمه خویش فرما برای خود رد میکنند، به دنبال نحوه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما هستند. خوشبختانه راههای بسیاری وجود دارند که شامل سامانه تامین اجتماعی، اپلیکیشن تامین اجتماعی من و پرداخت با گوشی همراه، میشوند.
۱. پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی خویش فرما با اپلیکیشن تامین من
استفاده از اپلیکیشن تامین من، یکی از بهترین و آسانترین روشها برای پرداخت بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما با موبایل است. برای این کار کافی است اپلیکیشن پرداخت بیمه تامین اجتماعی به نام «تامین من» را از سایت تامین اجتماعی دانلود کنید. اگر قبلا در این اپلیکیشن ثبت نام نکردهاید، باید ابتدا ثبتنام کنید. سپس وارد قسمت بیمه شده بروید و گزینه پرداخت حق بیمه را انتخاب کنید. در این بخش شناسه قبض و حق بیمه نمایش داده میشوند و شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات و شماره کارت بانکی خود، پرداخت را انجام دهید.
۲. پرداخت بیمه تامین اجتماعی با موبایل بدون اینترنت
زمانی که به گوشی هوشمند یا به اینترنت دسترسی ندارید، میتوانید با گوشی همراه خود و با استفاده از کد USSD، حق بیمه خود را بپردازید. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا کد #۷۱۳*۷۲۴* را در تلفن همراه خود شماره گیری کنید.
- در این مرحله پنجرهای به نام سازمان تامین اجتماعی برای شما باز میشود و باید شناسه قبض را وارد کنید.
- با ارسال شناسه قبض، اطلاعات آن شامل مبلغ را مشاهده خواهید کرد و در صورت صحت، باید آنها را تایید کنید.
- مشخصات کارت بانکی را به همراه رمز پویا وارد کنید.
- پس از انجام مراحل فوق، رسید پرداخت برای شما ارسال میشو
۳. پرداخت بیمه تامین اجتماعی خویش فرما با عابربانک
برای پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی خویشفرما از طریق دستگاههای خودپرداز (عابربانک)، باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا به سامانه eservices.tamin.ir مراجعه کنید و وارد حساب کاربری خود شوید.
- از منوی «بیمهشدگان خاص»، گزینه «درخواست برگ پرداخت» را انتخاب کنید.
- پس از صدور برگ پرداخت، به نزدیکترین دستگاه خودپرداز یکی از بانکهای رفاه، ملی، صادرات، کشاورزی، سپه، ملت یا تجارت مراجعه کنید.
- بعد از وارد کردن کارت بانکی و وارد کردن رمز، گزینه «پرداخت قبوض» یا «خدمات الکترونیکی» را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که این گزینهها در بانکهای مختلف با یکدیگر متفاوت است.
- بعد از انتخاب کردن گزینه پرداخت، شناسه پرداخت را بدون خط تیره وارد کنید.
- مبلغ دقیق حق بیمه را به ریال وارد کنید و دکمه تایید را بزنید.
پس از تکمیل مراحل پرداخت بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما، رسید آن را دریافت کنید و به این صورت پرداخت شما قطعی میشود.
۴. پرداخت بیمه خویش فرما تامین اجتماعی با سامانه آنلاین پرداخت بیمه
درصورتیکه در این سامانه ثبتنام کردهاید، برای پرداخت حق بیمه باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا وارد سایت samt.tamin.it شوید و از منوی بالا، روی گزینه «عملیات بیمه شدگان خاص» کلیک کنید.
- سپس گزینه درخواست برگ پرداخت را انتخاب کرده تا بر اساس تعداد ماه انتخابی شما، یک برگه جدید صادر شود.
- بعد از مدت زمان کوتاهی، درخواست شما برای پرداخت بیمه خویش فرما تامین اجتماعی تایید و برگ پرداخت صادر میشود.
- جهت پرداخت باید از منوی «عملیات بیمه شدگان خاص»، روی گزینه «دریافت برگ پرداخت» کلیک کنید.
- در جلوی برگ پرداخت صادر شده، گزینهای برای پرداخت حق بیمه وجود دارد که با کلیک بر روی آن، به بانک موردنظرتان وصل میشوید و با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، میتوانید حق بیمه را بپردازید.
نکته: در این روش ممکن است صدور برگ پرداخت یک روز هم طول بکشد؛ بنابراین، پرداخت را برای روز آخرین نگذارید و از قبل برای صدور برگ پرداخت اقدام کنید تا قرارداد شما باطل نشود.
بررسی سایت ثبت نام بیمه خویش فرما تامین اجتماعی
همانطور که مطالعه کردید، برای دریافت فیش از سامانه تامین اجتماعی باید در سامانه آن ثبتنام کرده باشید. زیرا در این سایت میتوانید برای درخواست صدور برگ پرداخت و دریافت آن اقدام کنید. بنابراین در این بخش قصد داریم نحوه ثبت نام در سایت تامین اجتماعی را توضیح دهیم. جهت ثبتنام، مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا باید از طریق مرورگر خود، وارد سایت تامین اجتماعی samt.tamin.ir شوید. در این قسمت باید روی ثبتنام کلیک کنید.
- تیک « متن فوق را مطالعه کرده و مسئولیت اطلاعات وارد شده را میپذیرم» را بزنید.
- پس از 15 دقیقه، حساب کاربری شما فعال میشود.
حتما در وارد کردن اطلاعات لازم دقت کنید؛ زیرا اطلاعاتی که در فرم ثبتنام وارد کردهاید، از این پس ملاک شناسایی شما در سامانه تامین اجتماعی خواهند بود. کد ملی شما به عنوان نام کاربری شما استفاده خواهد شد. برای امنیت بیشتر، پس از اولین ورود به سیستم، رمز عبور را تغییر دهید. اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و روی دکمه «ثبت نام» کلیک کنید.
پس از تکمیل ثبت نام بیمه خویش فرما در تامین اجتماعی، کد کاربری و رمز عبور خود را جایی یادداشت کنید. حال ثبتنام شما انجام شده است و از این پس میتوانید برای پرداخت بیمه تامین اجتماعی خویش فرما خود، از اطلاعات قبض و برگ پرداخت صادر شده در این سامانه استفاده کنید.
مدارک لازم برای ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی غیر حضوری
برای ثبتنام در این سامانه، به مدارک خاصی نیاز نیست. در واقع شما پیشتر به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردهاید، مدارک موردنیاز بیمه خویشفرما را تحویل دادهاید و شرایط شما تایید شده است. یعنی وقتی با این سازمان قرارداد بستهاید و شرایط بیمه خویش فرما را داشتهاید، به مدرک دیگری نیاز نیست. فقط باید همانطور که در ابتدای متن توضیح دادیم، وارد سامانه تامین اجتماعی شوید و با وارد کردن کد ملی و اطلاعات دیگر، ثبتنام خود را قطعی کنید. پیشتر مدارک شما در سایت سازمان ثبت شدهاند و از این پس میتوانید برای دریافت برگ پرداخت، از این سامانه اقدام کنید.
پیگیری مبلغ واریزی بیمه خویش فرما تامین اجتماعی
پس از پرداخت بیمه خویش فرما تامین اجتماعی بهمنظور اطمینان از درستی عملیات، وارد اپلیکیشن تامین من شوید و سوابق بیمه خود را بررسی کنید. همچنین، در بخش پیگیری برگ پرداخت یا دریافت آن در سامانه تامین اجتماعی نیز میتوانید، قطعی بودن یا نبودن پرداخت خود را مشاهده کنید. چندین راه دیگر نیز وجود دارند که میتوانید در مقاله «استعلام سوابق بیمه تامین اجتماعی»، آنها را مطالعه کنید.
هزینه بیمه خویش فرما چقدر است؟
طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، نرخ هزینه بیمه اختیاری خویش فرما در سال 1403، 27 درصد بوده که با محاسبه حداقل دستمزد، مبلغ 1 میلیون و 481 هزار است. در صورت تغییر دستمزد، این نرخ نیز تغییر میکند. در ضمن، براساس آخرین بخشنامههای سازمان تامین اجتماعی، مبلغ حق بیمه باتوجهبه حرفه یا شغل نیز میتواند متغیر باشد.
جدول بیمه خویش فرما تامین اجتماعی ۱۴۰۳
در این بخش، جدول بیمه خویش فرما تامین اجتماعی را میتوانید بر اساس نوع بیمه، مشاهده کنید:
نرخ هزینه بیمه خویش فرما تامین اجتماعی | |
نوع بیمه و درصد | نرخ هزینه |
بیمه اختیاری با ½ حداقل دستمزد روزهای 31 روزه | 1.481.000 تومان |
بیمه مشاغل آزاد با نرخ 12 درصد | 658/000 تومان |
بیمه مشاغل آزاد با نرخ 14 درصد | 768/000 تومان |
بیمه مشاغل آزاد با نرخ 18 درصد | 987/000 تومان |
شرح معایب بیمه خویش فرما
انواع بیمه خویش فرما علیرغم اینکه مزایای دارند، ولی بدون معایب هم نیستند. از معایب بیمه خویش فرما میتوان به لزوم پرداخت 27 درصد حق بیمه توسط خود بیمهشده، اشاره کرد. در ضمن، شرایط بیمه خویش فرما برای آزادکاران به شکلی است که نمیتوانند از مزایای بیمه، مثل دریافت کمک هزینه ازدواج، خدمات غرامت ایام بارداری، بیمه بیکاری و پوشش از کارافتادگی، استفاده کنند.
ارسال نظر