نحوه دریافت شمش طلا + ثبت نام و جزئیات
اقتصاد 100- با توجه به اعلام مرکز مبادله ارز و طلا، از ساعت ۱۲ امروز تاکنون، تالار حراج شمش طلا به صورت حضوری برگزار میشود. در طول این بازه زمانی، بخشی از شمشهای طلا معامله شده و حراج تا ساعت ۱۶ ادامه خواهد داشت، همچنین فروش مابقی شمشها نیز در حال انجام است.اختلال موقت سایت مرکز مبادله ایران درحال برطرف شدن است.
بنابراین گزارش عرضه شمش طلا به دو صورت حراج حضوری و سامانهای در مرکز مبادله ارز و طلا انجام میشود و ادامه دارد.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در مورد پاسخ به میزان تقاضای ارائه شده، گفت: هر تعداد تقاضا که باشد پاسخ میدهیم، همچنین علاوه بر حراج حضوری، حراج سامانهای غیر حضوری هم فعال است، در هفته یک روز حراج حضوری داریم و بقیه حراج سامانهای است.
به گفته بالسینی حراج حضوری در چند نوبت در هفته ادامه پیدا میکند.
شمشهای طلایی که امروز عرضه می شود یک کیلوی گرم وزن دارد، عرضهکنندگان تمام افراد از جمله واردکنندگان طلا از طریق رفع تعهد ارزی خواهند بود.
وجه الضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است؛ امکان خرید حداقل یک کیلو و حداکثر۳ کیلوگرم شمش طلا در یک هفته برای متقاضیان است.
برای خرید شمش طلا ضرورت دارد خریدار معرفینامه اتحادیه طلا و جواهر درکنار پروانه کسب داشته باشد. تنها شمش طلایی مورد مبادله است که عیار آن ۹۹۵ به بالا باشد.
حراج شمش طلا در مرکز مبادله
طبق اعلام رییس بانک مرکزی، نخستین حراج حضوری شمش طلا از تاریخ چهارشنبه ۲۷ دی ماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز میشود. شمشها بهصورت یککیلویی عرضه میشود و عرضهکنندگان تمام افراد از جمله واردکنندگان طلا از طریق رفع تعهد ارزی خواهند بود.
شروع جلسه حراج راس ساعت ۱۲ خواهد بود و وجه الضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال ( ۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است.
متقاضی خرید باید تا ساعت ۱۶ روز سه شنبه مورخ ۲۶ دی ماه ۱۴۰۲ مبلغ وجه الضمان را پرداخت می کردند. گفتنی است، مبلغ وجه الضمان باید نزد بانک ملی ایران، شعبه بانک کارگشایی مرکز و به شماره حساب مرکز مبادله ارز و طلای ایران پرداخت شود.
قیمتی که در مرکز مبادله ایران مبنای مبادلات طلا خواهد بود عرضه و تقاضا است و مبادلات بر اساس پیشنهاد قیمت از سوی خریداران و پذیرفته شدن آن از سوی فروشندگان خواهد بود.
متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران شامل «فروشندگان عمده شمش طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر»، «تولیدکنندگان و سازندگان فعال مصنوعات طلا دارای پروانه کسب مجاز و معتبر» و «خردهفروشان طلای آبشده دارای پروانه کسب مجاز و معتبر» هستند.
مدارک دریافتی مرکز مبادله ایران از متقاضی خرید شمش طلا نیز شامل «اصل نامه درخواست شرکت در حراج (منتشره در تارنمای رسمی www.ice.ir)»، «اصل کارت ملی»، «اصل پروانه کسب و اصل فیش بانکی واریز وجهالضمان»، «اصل گواهی امضا نزد دفاتر اسناد رسمی به نام مرکز مبادله ارز و طلای ایران» و «آخرین آگهی روزنامه رسمی (ویژه اشخاص حقوقی)» خواهد بود.
علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در خصوص شرایط عرضه شمش در مرکز مبادله ایران گفت: عرضه شمش در مرکز مبادله از طریق سامانه و حراج حضوری خواهد بود.
سعیدی با تأکید براینکه اولین جلسه حراج به شکل حراج حضوری در روز چهارشنبه انجام میشود، تصریح کرد: شمشها به صورت یک کیلویی عرضه میشود و عرضه کنندگان تمام افراد از جمله واردکنندگان طلا از طریق رفع تعهد ارزی خواهند بود.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران تصریح کرد: متقاضیان طلا نیز رسته تولیدکنندگان در صنف جواهر و بانکها هستند و همچنین بانک مرکزی نیز به عنوان بازارگردان در طرف عرضه و تقاضا حضور خواهد داشت.
وی اضافه کرد: حراج در گذشته از طریق بانک کارگشایی انجام میشد، اما از این به بعد به شکل مدون و با مقررات از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه خواهد شد.
سعیدی عنوان کرد: قیمتی که در مرکز مبادله مبنای مبادلات طلا خواهد بود عرضه و تقاضا است و مبادلات بر اساس پیشنهاد قیمت از سوی خریداران و پذیرفته شدن آن از سوی فروشندگان خواهد بود.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران اضافه کرد: حراجها نیم ساعته خواهد بود و در هر روز ۵ حراج نیم ساعته خواهیم داشت که در ساعت ۱۷ هر روز آگهی عرضه طلا در روز بعد منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه قیمت معاملات طلا در مرکز مبادله به قیمتهای روز نزدیک است، تصریح کرد: در حال حاضر عرضههای خرد از طریق اتحادیهها انجام خواهد شد و در مرکز مبادله عرضه خرد نخواهیم داشت. برای تقاضای خرد نیز معاملات گروهی از طریق اتحادیهها درنظر گرفته شده، بدین صورت که چندین خریدار خرد با یکدیگر در قالب یک گروه طلا خریداری میکنند.
سعیدی در پایان تاکید کرد: هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق و استفاده از طلا برای صنعت است تا حتی اگر خروج طلا صورت میگیرد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.
ارسال نظر