همسان سازی حقوق بازنشستگان در این صورت اجرایی می شود
اقتصاد 100- داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور روز گذشته در جلسه علنی مجلس در دفاع از بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، گفت: از همدلی مجلس انقلابی با دولت مردمی تشکر میکنم آن هم در سالی که مقام معظم رهبری بر همراهی حداکثری تأکید کردند.
همچنین از رئیس مجلس، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و اعضای کمیسیون تلفیق نیز تشکر میکنم که پس از جلسه قبل فرصتی را فراهم کردند تا در جهت رفع نگرانیها گفتوگوهایی انجام دهیم.
منابع پایدار برای خرید تضمینی گندم و حقوق بازنشستگان
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در موضوع خرید تضمینی گندم باتوجه به نگرانیها و تجربهای که در سالجاری داشتیم، متأسفانه با تأمین مالی تورمی خرید تضمینی گندم را انجام دادیم ولی در سال آینده منابع پایدار پیشبینی کردهایم و سعی کردهایم مشارکت بخش غیردولتی صنف و صنعت را در زمینه خرید تضمینی گندم فراهم کنیم یعنی ۸۰ درصد توسط دولت و ۲۰ درصد از طریق صنف و صنعت خریداری میشود. از طریق مباشرین دولتی و غیردولتی با قیمتهای تضمینی گندم را خریداری میکنیم تا کشاورزان با قدرت تولید کنند و خودکفایی گندم محقق شود.
منظور گفت: در مورد بازنشستگان نگرانی داشتیم اما اعلام کردیم بودجه دو مرحلهای بوده و مصارف بودجه را در مرحله اول نیاوردهایم و در مرحله دوم مصارف را تقدیم میکنیم و از نظرات شما در تدوین بخش دوم که مربوط به مصارف است استفاده میکنیم، لایحه به مجلس ارائه و با نظر شما تصویب میشود.
وی در مورد بازنشستگان بیان داشت: باتوجه به تأکید مجلس در زمینه متناسبسازی حقوق بازنشستگان حکم و بند مشخصی را آوردهایم، در این زمینه درحال تصمیمگیری هستیم تا نوعی منابع پایدار داشته باشیم، نمیتوانیم با روش انتشار اوراق بدهی که نوعی روش غیرپایدار است همسان سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کنیم، بنابراین باید یک منبع پایدار برای این کار اختصاص دهیم. معاون رئیسجمهور با بیان اینکه طبق قانون مجلس مصوب کرده ۴۰ درصد اقتصاد کشور از پرداخت مالیات و ارزش افزود معاف است، گفت: بخش کشاورزی و صادرات کالاها از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف بوده بنابراین اعمال یک درصد مالیات بر ارزش افزوده متوجه همه بخشهای اقتصاد کشور نمیشود.
وی ادامه داد: حداکثر اثر تورمی افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده ۰.۶ درصد در اقتصاد کشور خواهد بود. درعین حال در تلاش هستیم تورم را به شرایط مطلوبی برگردانیم.
مالیات بر ارزش افزوده برای سطوح بالای درآمدی
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بنابراین این تفسیر که ما از جیب بازنشستگان برمیداریم و به آنها بازمیگرداریم، تفسیر درستی نیست. براساس ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، کالاهای اساسی و عمده نیازهای ضروری مردم مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشود.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه کالاهای پرمصرف مردم از قبیل نان، آرد، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات، شیر، پنیر و روغن نباتی معاف از مالیات بر ارزش افزوده است، بیان کرد: مردم کم درآمد مالیات بر ارزش افزوده نمیپردازند، این مالیات را کسانی میپردازند که در سطوح درآمد بالاتری هستند.
منظور یادآور شد: بازنشستگان عزیز که عمدتاً از قشر کم درآمد بوده بار مالیات بر ارزش افزوده را احساس نخواهند کرد. گروه کشاورزی به طور کلی از مالیات بر ارزش افزوده معاف است. حمل و نقل عمومی و انواع دارو نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، بنابراین نباید نگرانی نسبت به تورم آن و وارد شدن فشار بر مردم وجود داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه در لایحه تقدیمی به سمت اصلاح ساختار بودجه حرکت کردهایم، تصریح کرد: کسری بودجه موجب تمام گرفتاریهای دیگر در اقتصاد کشور خواهد شد و ما تمام درآمدهای دیگر دولت را باتوجه به سه سال گذشته مورد بازنگری قرار دادهایم.
ارسال نظر