قیمت فضایی این خودرو صدای همه را در آورد !
اقتصاد 100-مقایسه قیمتگذاری لاماری ایما توسط مونتاژکننده آن در داخل با قیمت سازنده این خودرو در چین، نشان میدهد قیمت این خودروی چینی آنجا یک سوم قیمت مونتاژکننده ایرانی است.
مقایسه قیمتگذاری لاماری ایما توسط مونتاژکننده آن در داخل با قیمت سازنده این خودرو در چین، نشان میدهد قیمت این خودروی چینی آنجا یک سوم قیمت مونتاژکننده ایرانی است، ضمن آنکه این خودرو در بازار کشورهای همسایه هم بسیار ارزانتر از کشور ما عرضه میشود.
هفته گذشته شورای رقابت قیمت فروش برخی خودروهای مونتاژی در کشور را مصوب کرد؛ این قیمتگذاری خودروهای مونتاژی که برای اولین بار و با انحصاری تشخیص دادن شدن بازار این خودروها توسط شورای رقابت انجام شد، موجب کاهش بسزای قیمت آنها شد و مردم متوجه شدند که تا پیش از این، مونتاژکاران چه میزان در نداشتن تعهد به مردم، گرانفروشی کردهاند.
* ابلاغ قیمت خودروهای مونتاژی به وزارت صمت
امروز هم اسماعیل شجاعی، سخنگوی شورای رقابت به فارس گفت: مصوبه شورای رقابت درباره قیمت خودروهای مونتاژی، لازم الاجرا است و این قیمتها به وزارت صمت ابلاغ شده است.
با توجه به گرانفروشی مونتاژکاران، تلاش کردیم در چند گزارش قبلی به اختلاف قیمت خودروهای مونتاژکاران در کشورمان و کشورهای همسایه و کشور تولیدکننده ( چین) بپردازیم.
در این راستا به بررسی قیمت خودروهایی نظیر تیگو 7 پرو، تیگو 8 پرو، فیدلیتی و دیگنیتی در بازار ایران و کشورهای همسایه از جمله عراق، امارات، عربستان و پاکستان پرداخته شد که نشان داد در تولیدات مدیران خودرو، قیمت تعیینشده از سوی کارخانه مونتاژکننده با قیمت این محصولات در بازار آزاد کشورهای همسایه، بیش از یک میلیارد تومان هم اختلاف وجود دارد.
در مورد تولیدات بهمن خودرو هم شرایط به همین گونه است و اختلاف زیادی بین قیمت تولیدات این گروه خودروسازی که از سوی مونتاژکننده تعیین شده بود با بازار کشورهای همسایه وجود دارد. برای مطالعه گزارشات مذکور با تیترهای (اختلاف یک میلیارد تومانی قیمت تیگو 8 پرو در امارات و بازار ایران) و (عرضه دیگنیتی و فیدلیتی با نرخ زیر 600 میلیون تومان در چین) میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
حال در گزارش پیشِ رو به اختلاف قیمت مونتاژکننده خودروی لاماری در داخل و کشورهای همسایه میپردازیم؛ این خودرو از دیگر محصولات دانگ فنگ چین است در داخل کشورمان توسط شرکت آرین پارس موتور مونتاژ میشود.
* لاماری با قیمت 616 میلیون تومان در بازار چین به فروش میرسد؛ یک میلیارد تومان فاصله قیمتی با شرکت مونتاژکننده
نخست باید گفت که این خودروی چینی نسبتا کم آپشن در بازار خود چین بین 15 تا 16 هزار دلار به فروش میرسد که با احتساب نرخ دلار آزاد 50 هزار تومانی 700 تا 750 میلیون تومان قیمت میخورد، اما خودروسازان، خودروهای مونتاژی را با قیمت ارز حوالهای که امروز حدود 38 هزار و 500 تومان قیمت خورده، وارد کردهاند که با احتساب این قیمت خودروی لاماری حداکثر با قیمت 616 میلیون تومان در بازار چین به فروش میرسد.
لاماری اما در بازار آزاد ایران بیش از 2 میلیارد و 200 میلیون تومان دست به دست می شود و از سوی کارخانه هم یک میلیارد و پانصد و پنجاه میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
* قیمت تمام شده لاماری در امارات 830 میلیون تومان
قیمت لاماری در بازار عراق هم 32 میلیون دینار معادل حدود 900 میلیون تومان است. این خودرو در بازار امارات هم حدود 830 میلیون تومان بر اساس نرخ ارز حوالهای به فروش میرسد.
لاماری که تولید شرکت دانگ فنگ چین است، و با نام فورسینگ تی5 اِوو (Forthing T5 Evo9) در بازار کشورهای همسایه و عربستان شناخته میشود، در ریاض هم 97 هزار ریال سعودی و بر اساس نرخ ارز حوالهای حدود یک میلیارد تومان به فروش میرسد.
این خودروی چینی در بازار کویت با قیمت 6950 دینار به فروش میرسد که بر اساس نرخ ارز حوالهای معادل 900 میلیون تومان است.
در قطر هم خودروی لاماری با احتساب مالیات ارزش افزوده که معادل 5 درصد است 110 هزار ریال قطر به فروش میرسد که با حذف مالیات 5 درصدی ارزش افزوده معادل 104 هزار و 500 ریال و برابر با حدود یک میلیارد و 100 میلیون تومان عرضه میشود.
لازم به ذکر است که ما در گزارش خود 2 نوع نرخ ارز را لحاظ کردهایم که شامل نرخ ارز حواله مرکز مبادله و نرخ ارز غیررسمی است، در حالی که شورای رقابت برای تعیین قیمت مصوب خودروهای مونتاژی در هفته گذشته، قیمت ارز اسکناس مرکز مبادله را مبنا قرار داد که این خود به نوعی در راستای کسب سود بیشتر مونتاژکاران است، در حالی که میتوانست نرخ ارز حواله مرکز مبادله مبنا قرار گیرد.
به هر حال با ورود شورای رقابت به قیمتگذاری خودروهای مونتاژی، بازار پرنوسان و پرالتهاب این خودروها مدیریت شد و به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاهداران استان تهران فقط در یک هفته تا 400 میلیون تومان از قیمت بازار خودروهای مونتاژی کاسته شد.
شورای رقابت و مونتاژی ها و دوشرکت ایران خودرو وسایپا مخالف برداشتن تمام محدودیت های واردات خودرو از برند های معروف هستند اگر با ارز 70 هزار تومانی هم واردات آزاد شود خودرو سواری خارجی ارزانتر به دست مردم می رسد بسیاری از مسئولین نانشان به مسدود بودن گمرکات و محرومیت ملت ایران بستگی دارد تا با احتکار در پارکینگ ها و لب دریا به حرص و طمع خودشان برسند .