شرایط بازگشت به کار این دسته از بازنشستگان اعلام شد
اقتصاد 100- مقام مسئول سازمان تأمین اجتماعی از شرایط بازگشت به کار آزادگان، ایثارگران و جانبازان پس از بازنشستگی و روند برخورداری آنان از حقوق و مزایای ویژه توضیحاتی ارائه داد.
سعید شیری، معاون بازنشستگی اداره کل مستمریهای سازمان تأمین اجتماعی، جزئیات بخشنامه جدید «اعاده به خدمت و بازنشستگی با سنوات ارفاقی ایثارگران» را که در تاریخ 17 مهرماه سال جاری ابلاغ شد، تشریح کرد. این بخشنامه به موضوعات مهمی از جمله «اشتغال مجدد جانبازان و آزادگان در دستگاههای اجرایی»، «بازنشستگی همسران و فرزندان شهدا» و «تسری مزایا و امتیازات ایثارگران به جانبازان و شهدای امنیت و مدافع حرم» پرداخته است.
ریشه تصویب بخشنامه شیری در توضیح علت تصویب این بخشنامه به بندهای مختلف قانون برنامه ششم و هفتم اشاره کرد. وی بیان داشت که طبق ماده 87 برنامه ششم، سازمانها موظف به رعایت تکالیفی در خصوص جانبازان، ایثارگران و همسران شهدا بودهاند و بر اساس ماده 31 در برنامه هفتم، این موارد به صراحت تسری پیدا کرده است.
ممنوعیت اشتغال به کار بازنشستگان به جز این دو گروه معاون بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اشتغال مجدد بازنشستگان اظهار داشت که به طور کلی، اشتغال مجدد بازنشستگان ممنوع است، اما برای جانبازان و آزادگان تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است. طبق قانون برنامه ششم و هفتم، جانبازان پیش از تصویب برنامه هفتم که از سنوات ارفاقی استفاده نکردهاند و سن آنها کمتر از 65 سال و سابقه خدمتشان کمتر از 35 سال باشد، میتوانند به دستگاهها بازگشته و به ادامه خدمت خود بپردازند.
شرط بازگشت به کار آزادگان شیری همچنین به آزادیهای خاص برای آزادگان اشاره کرد. وی توضیح داد که طبق بند «ز» ماده 87 قانون برنامه ششم و هفتم، آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت زودتر از 30 سال خدمت بازنشسته شدهاند، میتوانند با رعایت شرایط سنی و به مدت یک بار به خدمت بازگشته و سابقه خدمتشان را تکمیل کنند و پس از آن با لحاظ سوابق اسارت، به بازنشستگی نائل آیند.
نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی جدید شیری در ادامه به نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی افراد پس از بازگشت به کار مجدد پرداخت. وی توضیح داد که اگر بازگشت به خدمت به مدت دو سال یا بیشتر باشد، طبق ماده 77 قانون تأمین اجتماعی، حقوق آنها با دستمزدهای جدید و مجموع سوابق محاسبه خواهد شد. در صورت اشتغال کمتر از دو سال، مستمری سابق و جدید ذخیره شده و پس از ترک مجدد کار، میزان مستمری جدید محاسبه و با افزایشات قانونی همراه خواهد بود.
جزئیات بازنشستگی خانواده شهدا معاون بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی همچنین به شرایط بازنشستگی همسران و فرزندان شهدا اشاره کرد. طبق بند «خ» ماده 87 قانون برنامه ششم، تمامی فرزندان و همسران شهدای شاغل در دستگاههای اجرایی که حداقل 22 سال سابقه بیمهپردازی داشته باشند، میتوانند با استفاده از هشت سال سنوات ارفاقی، با حقوق کامل بازنشسته شوند. این قانون به استناد ماده 31 در برنامه هفتم نیز تسری پیدا کرده است. همچنین، مزایای این قانون به جانبازان و شهدای امنیت و مدافع حرم نیز تسری یافته است.
جزئیات بخشنامه اعاده به خدمت ایثارگران در ادامه، قسمتهایی از بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی در خصوص اعاده به خدمت و بازنشستگی با سنوات ارفاقی ایثارگران ذکر شده است. این بخشنامه شامل سه بند مهم است که به موضوعات «اشتغال به کار مجدد جانبازان و آزادگان»، «بازنشستگی همسران و فرزندان شهدا» و «تسری مزایا و امتیازات ایثارگران به جانبازان و شهدای امنیت و مدافع حرم» میپردازد.
در این بخشنامه به واحدهای اجرایی تأکید شده که با هماهنگی مشاوران شرکتهای خدماتی، نسبت به صدور حکم برقراری مستمری جدید برای این افراد اقدام نمایند.
نتیجهگیری این بخشنامهها و تغییرات قانونی به نفع ایثارگران، جانبازان و خانوادههای شهدا است و موجب میشود که این افراد، با رعایت شرایط خاص، بتوانند از مزایای ویژهای برخوردار شوند و فرصت بازگشت به کار و بهرهمندی از مستمریهای به روز را داشته باشند