عروسی به کوچه فرهنگیان رسید
اقتصاد 100- وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر لزوم فراهم آوردن شرایط برای حضور تمامی اقشار فرهنگی در تعاونیهای مسکن، گفت که تسهیلات مسکن باید بهگونهای طراحی شود که اقساط آن برای تمام فرهنگیان قابل پرداخت باشد.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در جلسه امروز دوشنبه، هفدهم دیماه، در اولین نشست مسکن فرهنگیان که با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد، به اهمیت استفاده از تخصص افراد صاحبنظر در زمینه تأمین زمین و چگونگی پرداخت تسهیلات مسکن فرهنگیان تأکید کرد. وی ضمن تأکید بر لزوم همکاری با وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین، گفت که باید از ظرفیتهای این وزارتخانه بهطور بهینه برای ساخت مسکن فرهنگیان بهرهبرداری شود.
کاظمی همچنین از وضعیت پیشین صندوق ذخیره فرهنگیان انتقاد کرد و افزود: «صندوق ذخیره فرهنگیان بهتر بود که در مسیر رفاه معلمان و معیشت آنها حرکت میکرد، که این اتفاق به درستی در گذشته نیفتاده است.» وی تأکید کرد که این صندوق باید بهطور مؤثر در خدمت رفاه فرهنگیان قرار گیرد و افزود: «میتوان از ظرفیت این صندوق برای تأمین مسکن فرهنگیان استفاده کرد.»
وزیر آموزش و پرورش بر این نکته نیز تأکید کرد که راهبردهای طرحهای مسکن باید بهگونهای طراحی شوند که همه اقشار فرهنگی در این طرحها حضور داشته باشند. وی گفت: «بسیاری از همکاران ما در آموزش و پرورش جزو اقشار کمدرآمد دولت هستند، بنابراین تسهیلات مسکن باید بهگونهای باشد که پرداخت اقساط آن برای تمامی فرهنگیان امکانپذیر باشد.»
کاظمی ادامه داد: «فرهنگیانی که فاقد مسکن هستند، جزو اقشار ضعیف جامعه بهشمار میروند و قدرت پرداخت هزینههای اولیه برای عضویت در تعاونی مسکن یا حتی اقساط تسهیلات را ندارند. لذا باید تدابیری اندیشیده شود که این اقدام برای آنان میسر و راهگشا باشد.»
وی با اشاره به شکست طرح مسکن ملی در دولت قبل، علت شکست آن را عدم توانایی مردم در پرداخت آورده اولیه و اقساط سنگین بازپرداخت تسهیلات عنوان کرد و گفت: «در طرح مسکن ملی اقساط بهقدری زیاد و سنگین بود که حتی افراد با درآمد متوسط هم نمیتوانستند آن را پرداخت کنند.»
کاظمی در ادامه با اشاره به برنامههای جدید برای ایجاد صندوق مسکن فرهنگیان، گفت: «در این مسیر باید سه مجموعه همکاری کنند: اندوختههای صندوق ذخیره فرهنگیان، وزارت آموزش و پرورش و بانک سرمایه. این سه باید تسهیلات و وامهایی با کارمزد کم و اقساط طولانیمدت برای فرهنگیان فراهم کنند.»
وی تأکید کرد: «صندوق ذخیره فرهنگیان نباید تنها بهدنبال سود باشد، بلکه باید بهدنبال رفاه فرهنگیان باشد. همچنین باید در الگوی ساخت و ساز به سمت صنعتیسازی حرکت کنیم و با استفاده از متراژهای اقتصادی، امکانات بیشتری از نظر کمی و کیفی فراهم آوریم.»
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: «آورده اولیه فرهنگیان برای شرکت در طرحهای مسکن باید متناسب با توان مالی آنها باشد. اقداماتی که در گذشته انجام شده، باعث سلب اعتماد از جامعه فرهنگیان شده است و ما باید تلاش کنیم تا این اعتماد را بازگردانیم.»
کاظمی در پایان تأکید کرد: «ساخت مسکن برای فرهنگیان باید باعث تحول و رضایت معلمان شود و همه ظرفیتهای صندوق ذخیره فرهنگیان و تعاونیهای مسکن باید برای این اقدام بزرگ بهکار گرفته شود. برای تحقق این هدف، ضروری است که نمایندگان وزیر مسکن نیز در جلسات مربوط به مسکن فرهنگیان حضور داشته باشند.»
وی همچنین با اشاره به لزوم تغییر استراتژیها و راهبردها در زمینه تأمین مسکن برای فرهنگیان گفت: «بسیاری از مسکنها تاکنون توسط آموزش و پرورش ساخته شده است، اما باید بررسی کرد که آیا این مسکنها در اختیار معلمان قرار گرفتهاند یا خیر. هدف باید این باشد که امکانات مسکن با کمترین سود و در خدمت رفاه معلمان قرار گیرد.»