بحران اصلی تامین برق کشور چیست؟
اقتصاد 100- علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، با اشاره به بحران ناترازی گاز و فرآوردههای نفتی تأکید کرد که این شرایط امکان طراحی و اجرای نیروگاههای تولید پراکنده توسط صنایع و شهرکهای صنعتی را دشوار کرده است.
تولید تمام برق مصرفی کشور با انرژی خورشیدی ممکن نیست
به گفته صمدی، گسترش نیروگاههای خورشیدی اقدامی موثر برای تأمین برق است، اما این منبع تجدیدپذیر نمیتواند بهطور کامل پاسخگوی نیاز مصرفی کشور باشد. چرا که تولید برق خورشیدی وابسته به شرایط زمانی و مکانی است و امکان تولید مداوم و پیشبینیپذیر ندارد. این نوع تولید برق یا به ذخیرهسازی نیاز دارد که بهدلیل هزینه بالا غیراقتصادی است، یا به وجود شبکه انتقال قوی که در حال حاضر در کشور سرمایهگذاری لازم برای آن صورت نگرفته است.
صمدی در ادامه افزود که حتی نیروگاههای حرارتی فعلی با مشکل برق محبوس مواجه هستند؛ بهطوری که در برخی نیروگاهها مازاد تولید وجود دارد، اما بهدلیل کمبود زیرساختهای شبکه انتقال، امکان بهرهبرداری از این برق فراهم نیست.
بحران در شبکه توزیع برق
به اعتقاد صمدی، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر فشار بیشتری بر شبکه توزیع برق کهنه و فرسوده کشور وارد خواهد کرد. وی اظهار داشت که از دهه ۸۰ تاکنون سرمایهگذاری جدی در بخش شبکه توزیع انجام نشده است. در حالی که برخی نیروگاههای خصوصی بهدلیل سودآوری احداث شدهاند، شبکه توزیع بهدلیل عدم جذابیت اقتصادی، مورد غفلت قرار گرفته است.
وی هشدار داد که حتی با حل چالشهای مربوط به تأمین برق، کشور در آینده با بحران جدیدی در زمینه شبکه توزیع روبهرو خواهد شد.
این چالشها نشاندهنده لزوم سرمایهگذاری همزمان در تولید و زیرساختهای انتقال و توزیع برق برای پیشگیری از بحرانهای گسترده در آینده است.
ارسال نظر