3 رویکرد در مورد آینده قیمت دلار
اقتصاد 100-بازار ارز و سکه در روز یکشنبه با نوسانات شدیدی همراه بود. خبر پیشنهاد مذاکره ترامپ به ایران و شایعه افزایش قیمت بنزین، دو عامل اصلی تأثیرگذار بر این نوسانات بودند.
در بازار ارز یکشنبه، سه تحلیل متفاوت از روند حرکت قیمتها مطرح بود. برخی بر این باور بودند که افزایش قیمت دلار در روز یکشنبه تنها یک پولبک است و اگر قیمت از مرز مقاومت عبور کند، بازار دوباره وارد نوسان خواهد شد. این نظر، با توجه به انتظار بیشتر معاملهگران برای مشاهده تأثیر تزریق بازارساز در روز دوشنبه، در اقلیت قرار داشت. در رویکرد دوم، برخی تحلیلگران معتقد بودند که روند روز یکشنبه یک اصلاح کاهشی به خط روند شکسته شده بود و ممکن است قیمت دلار به سمت نزول حرکت کند. رویکرد سوم نیز تأکید داشت که بهترین استراتژی در حال حاضر، نظارهگری روند بازار است تا تکلیف وضعیت روشن شود.
در روز یکشنبه، دو سیگنال متناقض بر بازار تأثیر گذاشت: از یک سو، خبر پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران باعث کاهش هیجان بازار شد، در حالی که شایعات مربوط به افزایش قیمت بنزین به عنوان یک سیگنال منفی در نظر گرفته شد. این وضعیت همراه با اظهارات حمید رسایی، نماینده مجلس، درباره افزایش قیمت دلار، فضای پرتنشی را در بازار ایجاد کرد. رسایی همچنین به جلسه مجلس اشاره کرد که در آن قرار بود رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد درباره سیاستهای ارزی صحبت کنند.
در بازار ارز، قیمت دلار هرات روز یکشنبه در محدوده 75 هزار و 500 تومان آغاز شد و با نوسانات در قیمت درهم به مرز حمایت 75 هزار و 200 تومان رسید. قیمت دلار تهران نیز با گپ منفی در آغاز کار به 75 هزار و 650 تومان رسید و در نهایت در 76 هزار تومان بسته شد. درهم امارات با نوسانهای بیشتر، در نیمه دوم روز تا 20 هزار و 920 تومان بالا رفت.
در بازار طلا و سکه، نوسانات کمتری نسبت به بازار ارز مشاهده شد. سکه روز یکشنبه با کاهش 200 هزار تومانی در 53 میلیون و 300 هزار تومان آغاز شد و در نیمه دوم با افزایش 300 هزار تومانی به 53 میلیون و 600 هزار تومان رسید. حباب سکه به 14 درصد رسید که نشاندهنده گرانی 6 میلیون و 650 هزار تومانی بیشتر از ارزش ذاتی سکه بود. قیمت طلای آبشده نیز در محدوده 21 میلیون تومان ثابت ماند.
در نهایت، نکات قابل توجه روز یکشنبه کاهش شکاف بین دلار نیما و بازار آزاد بود که به کمترین میزان در سال جاری رسید و همچنین نامهای بین مرکز مبادله و بانک مرکزی رد و بدل شد که به تخلف بانکهای عامل در تحویل سکه اشاره میکرد.
ارسال نظر