دلیل تاخیر در اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان
اقتصاد 100علی نیکزاد در نشست با جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل، از افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۹ به ۱۰ درصد خبر داد و گفت: «این افزایش یک درصد، حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای همسانسازی حقوق بازنشستگان ایجاد میکند.
متأسفانه در آغاز دولت چهاردهم اطلاعات نادرستی به رئیسجمهور ارائه شد که باعث تأخیر در اجرای این قانون گردید، اما دولت تصمیم گرفته تا فرآیند همسانسازی حقوق را در مدت سه سال انجام دهد. طبق این تصمیم، سال اول 40 درصد، سال دوم 30 درصد، و سال سوم 30 درصد باقیمانده این طرح به طور کامل اجرایی خواهد شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق دستور مقام معظم رهبری، 565 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی به دولت اختصاص داده شده است تا مطالبات معوق بازنشستگان و سایر پرداختیها انجام شود، همچنین بخشی از این منابع برای طرحهای زیربنایی به کار خواهد رفت.
نیکزاد افزود: ساماندهی کارکنان دولت و اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان جزو اولویتهای مجلس دوازدهم است.
وی همچنین اشاره کرد که در روزهای سهشنبه، جلسات مشترک مجمع نمایندگان استان را برگزار میکنیم و تاکنون در چندین طرح و پروژه به صورت مشترک پیگیریهای مستمر انجام دادهایم.
بررسی وضعیت فیلترینگ و حجاب:
نیکزاد گفت که پس از سه ماه توقف، برنامههای مربوط به فیلترینگ و حجاب در دولت چهاردهم مجدداً در حال اجرا است و نتایج آن به طور دقیق و کارشناسی به اطلاع مردم خواهد رسید.
حل مشکلات بروکراسی و اشتغال:
وی بر لزوم حذف فرآیندهای بروکراتیک تأکید کرد و گفت که این فرآیندها موجب نارضایتی مردم و ایجاد مشکلات فراوان شده است. همچنین، به ضرورت اختصاص اعتبار مناسب برای پروژههای عمرانی به ویژه عمران روستایی اشاره کرد و افزود: «تلاش ما بر این است تا از ردیفهای ملی و تهاتر نفت، منابع مورد نیاز برای پروژههای عمرانی تأمین شود.»
ساخت مسکن و اشتغال جوانان:
نیکزاد با تأکید بر اهمیت حل مشکلات مسکن و اشتغال جوانان گفت که ساخت مسکن ملی میتواند زمینه اشتغال در 134 رشته مختلف را فعال کند. وی به ساخت چهار میلیون و 300 هزار واحد مسکن مهر در دولتهای نهم و دهم اشاره کرد که با تزریق 50 هزار میلیارد تومان منابع ارزانقیمت انجام شد و بیان کرد که در دولت سیزدهم نیز ساخت مسکن ملی برای گروههای فاقد مسکن آغاز شده است.
پروژههای مسکنی در استان اردبیل:
وی اعلام کرد که در استان اردبیل، 430 هزار خانوار وجود دارد که از این تعداد 290 هزار خانوار صاحب مسکن هستند و مابقی مستأجر یا فاقد مسکناند. همچنین 26 هزار واحد مسکونی در اردبیل در حال احداث است و 1,907 واحد نیز در بافت فرسوده در حال اجرا است.
انتقادات از گروه شاهد در منطقه ویژه اقتصادی:
نیکزاد همچنین انتقاداتی از عملکرد گروه شاهد در منطقه ویژه اقتصادی مطرح کرد و افزود که این منطقه روز به روز کوچکتر میشود، در حالی که باید با سرمایهگذاری بخش خصوصی و همکاری شهرکهای صنعتی رونق یابد.
چالشهای موجود در منطقه آزاد تجاری و برنامههای آینده:
وی با اشاره به اقداماتی برای توسعه منطقه آزاد تجاری اردبیل گفت: با وجود برخی مخالفتها، در مجلس یازدهم بخشهایی از روند کار ترمیم شده و طرح الحاق مناطق همجوار به منطقه آزاد اردبیل در دست پیگیری است.
ارسال نظر