رقیب خطرناکی به نام افغانستان! | میلیاردها تومان در معرض نابودی قرار گرفت
اقتصاد 100-تغییر ناگهانی زمان برگزاری سی و یکمین نمایشگاه فرش دستباف از شهریور به آبان ماه، با اعتراض گسترده تولیدکنندگان و کاهش چشمگیر مشارکت کنندگان همراه شد. عدم اطلاعرسانی مناسب نیز بر کاهش بازدیدکنندگان از این رویداد مهم تأثیرگذار بود.
هادی ابری سردرودی، رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود، در مصاحبهای به مشکلات و چالشهای صنعت فرش دستباف ایران و وضعیت نمایشگاه فرش اشاره کرده است. وی توضیح داد که نمایشگاه امسال تهران با مشکلات فراوانی روبرو بوده و برخی از فعالان صنعت فرش آن را تحریم کردهاند. ابری سردرودی معتقد است که فرش ایرانی به عنوان هویت و شناسنامه کشور شناخته میشود و در بازارهای جهانی ایران را با فرش میشناسند. اما به گفته وی، دولت و مسئولان هیچ حمایتی از این صنعت انجام ندادهاند و وضعیت صنعت فرش رو به نابودی است.
وی اشاره کرد که فضای اختصاصیافته برای نمایشگاه امسال به شدت کاهش یافته و از ۲۷ هزار متر مربع به کمتر از ۸ هزار متر مربع رسیده است. این کاهش فضا نشاندهنده وضعیت بحرانی این صنعت است. همچنین ابری سردرودی نسبت به کاهش صادرات فرش از ۲ میلیارد دلار به ۴۰ میلیون دلار در سه دهه گذشته ابراز نگرانی کرد و افزود که تعداد بافندگان فرش نیز به شدت کاهش یافته است.
در خصوص بیمه قالیبافان، وی توضیح داد که وقتی یک بافنده به مرحله تولیدکننده میرسد، بیمه آن قطع میشود، که این موضوع یکی از مشکلات جدی این صنف است.
وی همچنین در مورد قیمتگذاری تابلو فرش گفت که این محصولات تلفیقی از هنرهای مختلفی مانند عکاسی، رنگرزی و نقاشی هستند و قیمت آنها بر اساس خواسته مشتری تعیین میشود. برخی از تابلو فرشها حتی قیمتهای بالای چند میلیارد تومان دارند. همچنین، ابری سردرودی به مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم اشاره کرد و افزود که مشتریان تابلو فرشها بیشتر در هایپرمارکتها به صورت اقساطی خرید میکنند.
وی در نهایت به وضعیت صادرات فرش اشاره کرد و گفت که کشور چین و کشورهای عربی بیشترین تقاضا را برای فرش ایرانی دارند، اما ایران همچنان در زمینه تابلو فرش بدون رقیب است.
ارسال نظر