پشت پرده بنزین 38 هزارتومانی در بازار
اقتصاد 100-به گفته دبیر کل انجمن پالایش، برای حل مشکل بنزین، باید هم مصرف را کاهش داد و هم قیمت را اصلاح کرد.
اصر عاشوری، دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش، از ناترازی روزانه ۸ تا ۱۴ میلیون لیتر بنزین در ایران خبر داد و گفت که بنزین وارداتی برای کشور هزینهای بالغ بر ۳۸ هزار تومان برای هر لیتر دربر دارد. او تأکید کرد که مشکل ناترازی بنزین فقط به تولید محدود نمیشود و نیازمند توجه به مدیریت مصرف و اصلاح الگوهای مصرفی در کشور است.
عاشوری با اشاره به این که متوسط مصرف روزانه بنزین در ایران در سال جاری به ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده، افزود: «تولید بنزین در کشور روزانه بین ۹۸ تا ۱۰۴ میلیون لیتر است». او اشاره کرد که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲، مصرف بنزین در کشور حدود ۳۸ تا ۴۰ درصد افزایش یافته که به گفته وی، بخش عمدهای از این افزایش به دلیل عدم توسعه حملو نقل عمومی و کاهش تعداد اتوبوسهای شهری و برونشهری است.
او همچنین بیان کرد: «اگر امروز آب معدنی در باک خودروها بریزیم، هزینه آن بهمراتب گرانتر از بنزین خواهد بود»، و از دولت و مجلس خواست تا بهطور شجاعانه به اصلاح نرخ بنزین پرداخته و به سیاستهای افزایش پلکانی نرخ بنزین و سایر حاملهای انرژی بازگردند.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در ادامه گفت که نرخ هر لیتر بنزین وارداتی ۳۸ هزار تومان برای ایران تمام میشود و افزود: «در بخش تولید، نباید صرفاً منتظر راهاندازی پالایشگاههای بزرگ مانند پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای بمانیم، بلکه باید به احداث پالایشگاههای کوچکتر به ظرفیت ۱۰ تا ۴۰ هزار بشکه فکر کنیم که هم از نظر پدافند غیرعامل مفید است و هم میتواند ظرفیت تولید بنزین را افزایش دهد».
عاشوری همچنین از اضافه شدن پالایشگاه آبادان به جمع پالایشگاههای زیر نظر انجمن پالایش نفت کشور خبر داد و گفت که واگذاری سهام پالایشگاه آبادان طبق قوانین مربوطه در دستور کار قرار دارد. او در پایان خاطرنشان کرد که پالایشگاههای کشور در سال ۱۴۰۲ به سود ۱۴۱ همت دست یافتهاند، اما با توجه به اینکه باید ۳۱ همت مالیات مستقیم به دولت پرداخت کنند، و ۱۶۸ همت از دولت مطالبات دارند، این سوددهی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که بحران ناترازی بنزین و وابستگی به واردات بنزین همچنان یکی از چالشهای مهم در صنعت پالایش کشور است که نیازمند راهکارهای جدی و اصلاحات در سیاستگذاریهاست.
ارسال نظر