جزئیات مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان
اقتصاد 100- سرنوشت متناسبسازی حقوق بازنشستگان همچنان نامشخص است.
آخرین وضعیت متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
در پاییز سال ۱۴۰۲، مجلس شورای اسلامی با هدف عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان، مصوبهای را در لایحه برنامه هفتم پیشرفت به تصویب رساند. طبق این مصوبه، دولت موظف شد تا پایان سال سوم برنامه، حقوق بازنشستگان را متناسبسازی کند و این افزایش از سال ۱۴۰۳ آغاز شود. مبلغ متناسبسازی در سال نخست ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد خواهد بود.
پس از رفت و برگشتهای متعدد مصوبه بین مجلس و نهادهای نظارتی، سرانجام در تیرماه ۱۴۰۳، قانون برنامه هفتم به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد. منابع مالی برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در صندوقهای دولتی به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان از محل افزایش یک درصد مالیات ارزشافزوده تأمین شد. اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را در بودجه سال ۱۴۰۳ پیشبینی کرده بود.
با آغاز تابستان، علیالحساب سه میلیون تومان به حساب بازنشستگان واریز شد، اما روند صدور احکام قطعی با تأخیر مواجه شد و در نهایت تنها بازنشستگان کشوری از واریزیهای جدید بهرهمند شدند. در این میان، بازنشستگان تأمین اجتماعی در بلاتکلیفی باقی ماندند.
از اوایل مهرماه، مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که مبلغ ۸.۷ هزار میلیارد تومان به عنوان علیالحساب به سازمان واریز خواهد شد و برای ادامه طرح، ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر خواهد شد. در ۱۸ مهرماه، رئیس سازمان برنامه و بودجه از صدور احکام جدید برای متناسبسازی حقوق خبر داد و تأکید کرد که مطالبات بازنشستگان به زودی پرداخت خواهد شد.
با این حال، همچنان ابهاماتی در خصوص متناسبسازی حقوق بازنشستگان حداقلبگیر وجود دارد. طبق ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم، تأمین اجتماعی مکلف به متناسبسازی مستمری بازنشستگان غیرحداقلبگیر شده است، اما هنوز مشخص نیست که حداقلبگیران نیز شامل این قانون خواهند شد یا خیر.
با ارائه بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، امید به تحقق متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده افزایش یافته است. دولت موظف به واگذاری داراییهای خود به سازمان تأمین اجتماعی برای تسویه بدهیها شده که میتواند به اجرای این قانون کمک کند.
ارسال نظر