7 نکته درباره حمله اسرائیل به ایران ؛ حالا چه می شود؟!
اقتصاد 100-اسرائیل مدتهاست که درباره حمله به ایران تبلیغات وسیعی انجام داده است، که این امر در جنگهای روانی طبیعی است.

تحلیل حملات اخیر ایران و اسرائیل: پیامی سیاسی یا جنگی؟
پس از حمله پهپادی حزبالله به اقامتگاه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، مقامات اسرائیلی به صراحت اعلام کردند که ایران از خط قرمزشان عبور کرده و ممکن است با همکاری آمریکا، به هدف قرار دادن مقامات ایرانی بپردازند. اما آنچه در عمل مشاهده شد، محدودیت حملات به چند مرکز نظامی در تهران و سایر شهرها بود. به نظر میرسد که هر دو طرف در این درگیری به یک توافق نانوشته دست یافتهاند که حملات باید فقط بر مراکز نظامی متمرکز شود و از هدف قرار دادن زیرساختهای اقتصادی پرهیز شود.
ابعاد سیاسی و نظامی
حملات ایران و اسرائیل، هرچند که به برخی تاسیسات نظامی آسیب زده است، بیشتر جنبه سیاسی دارند تا نظامی. پیام این دو طرف این است که "شما در تیررس ما هستید" و این موضوع دیگر نیازی به اثبات ندارد. حالا پرسش این است که در صورت ادامه درگیری، کدام طرف دوام بیشتری خواهد داشت. به نظر میرسد هیچیک از طرفین تمایلی به آزمودن این موضوع ندارند.
بزرگنمایی ادعای اسرائیل
اخباری از منابع اسرائیلی به کارگیری 140 جنگنده در حمله به ایران را گزارش دادهاند که به نظر میرسد این عدد بیشتر از واقعیت باشد. این بزرگنمایی میتواند بهمنظور تحت فشار گذاشتن دولت اسرائیل برای اثبات موفقیت عملیات خود باشد. پس از حمله موشکی ایران، افکار عمومی اسرائیل به شدت تحت فشار قرار گرفت و دولت نیاز داشت تا عملیات خود را بزرگتر از آنچه که بود، نشان دهد.
ارزیابی آسیبها
برخی منابع داخلی گزارش کردهاند که هیچ آسیبی به تاسیسات نظامی ایران نرسیده و تمامی موشکها رهگیری شدهاند. اما واقعیت این است که اسرائیل برخی مراکز نظامی ایران را هدف قرار داده است. با این حال، حجم تخریبها به نظر میرسد کم بوده باشد. شواهد عینی از صحنههای انفجار و آتشسوزی در نقاط مختلف ایران وجود نداشته است که نشان دهد تخریبها جدی بودهاند.
پیشبینیها و واکنشها
سردار عزیز جعفری، فرمانده پیشین کل سپاه، پیشبینی کرده بود که اسرائیل تنها حملهای محدود به ایران انجام خواهد داد و تاکید کرده بود که اگر اسرائیل اقدام بزرگ و قابل توجهی انجام دهد، پاسخ ایران نیز چند برابر خواهد بود. این پیشبینی به نظر درست آمده و حملات اخیر هم محدود و هم کماثر بودهاند. به احتمال زیاد ایران به دنبال تشدید حملات حزبالله به مواضع اسرائیل خواهد بود تا به نوعی پاسخ حملات اسرائیل را بدهد بدون اینکه خود مستقیماً وارد درگیری شود.
بازارها و واکنشها
پس از آغاز حمله اسرائیل، قیمت دلار و تتر در بازار آزاد به شدت افزایش یافت، اما بلافاصله بعد از پایان حمله، قیمتها کاهش یافت. این موضوع نشاندهنده آن است که بازار در هفتههای اخیر نگرانیهای خود را پیشخور کرده بود و پس از حملات محدود، دوباره به حالت تعادل بازگشت.
نتیجهگیری
اسرائیل و رسانههای همسو در تلاشند تا این حمله را بزرگ و موفق جلوه دهند، اما واقعیت این است که این عملیات بیشتر یک اقدام محدود نظامی با هدف سیاسی و جنبه تبلیغاتی بوده است. به نظر میرسد که دور جدید تنشها بین ایران و اسرائیل به پایان رسیده باشد، مگر اینکه رویدادهای غیرقابل پیشبینی دیگری پیش بیاید.