6 عاملی که بازار ارز و سکه را بهم ریخت
اقتصاد 100- بازار ارز و سکه با وجود پیشبینیهای فروشندگان، مسیر خود را بهگونهای متفاوت طی کرد. فعالان بازار گزارش میدهند که معاملهگرانی که امیدوار به کسب سود از بلوکههای آخر ماه بودند، اکنون به فروشندگان متضرر تبدیل شدهاند. این تحولات نشاندهنده نوسانات غیرقابل پیشبینی در بازار است که باید با دقت بیشتری به آن نگاه کرد.
۱. تنشهای منطقهای: خبرهایی از تنشها در منطقه، در روز یکشنبه به بازار منتقل شد و تأثیر زیادی بر قیمتها داشت.
۲. توقف فروش در دبی: بازار دبی در روزهای اخیر شاهد توقف فروش بود، که این مسئله در قیمتگذاری درهم هم مؤثر بود. بهخصوص، نرخدهی درهم در روز یکشنبه زودتر از سایر روزها به کار خود پایان داد و این وضعیت بر بازار تأثیر گذاشت.
۳. انتخابات آمریکا: نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و احتمال پیروزی دوباره ترامپ، از دیگر عواملی است که معاملهگران به آن اشاره میکنند و بر نوسانات تأثیر دارد.
۴. تحریمهای اتحادیه اروپا: روز دوشنبه، اتحادیه اروپا هفت فرد و هفت نهاد را تحریم کرد و سه شرکت هواپیمایی ایرانی، یعنی ساها، ماهان و ایرانایر، نیز به این فهرست اضافه شدند. این خبر باعث نگرانی در بازار و افزایش نوسانات شد.
۵. صحبتهای وزیر خارجه: عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به بازار سیگنال منفی داد و اعلام کرد که روند تماسهای غیرمستقیم با آمریکا به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف شده است.
۶. افزایش قیمت دلار نیما: برخی از معاملهگران به افزایش قیمت دلار نیما و مواضع همتی، وزیر اقتصاد، اشاره میکنند. قیمت دلار نیما این روزها در کانال ۴۸ هزار تومان نوسان دارد و این امر هم به نوسانات بازار کمک کرده است.
بهعلاوه، پس از اظهارات روز یکشنبه وزیر اقتصاد، فضایی رسانهای شکل گرفت که برخی از فعالان بازار آن را به یک پروژه شخصی تعبیر میکنند. اما برخی دیگر معتقدند که این نگاه ریشه در انتقادات و نگرانیها درباره اصلاحات قیمتی دارد.
در روز دوشنبه، خبری به بازار رسید که میتواند از تنشهای موجود بکاهد: سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی بهمنظور اجرایی شدن طرح جدید فروش خودروهای وارداتی دوباره باز میشود. این اقدام میتواند به ثبات در بازار کمک کند و فضای بهتری را ایجاد کند.
ارسال نظر