مقصد سرمایهگذاران شجاع کجاست؛ بورس، طلا، دلار یا بیتکوین؟
اقتصاد 100-تحولات منطقهای و تنشهای نظامی بر فضای اقتصادی کشور تأثیر منفی گذاشته است. در روزهای پایانی هفته قبل، بورس توانست کمی از فشارها خارج شود، اما برای عادیشدن شرایط، باید محدودیت دامنه نوسان به حالت طبیعی برگردد. تا آن زمان، سرمایهگذاران بیشتر به خرید طلا، حراج سکه طلا و سرمایهگذاری در صندوقهای طلا روی میآورند. همچنین، خروج سرمایهها از بورس ممکن است به بازار ارز دیجیتال منتقل شود، جایی که احتمال کسب سود ۱۷ درصدی در یک هفته وجود دارد.
طلا و سکه: دلبری سکه امامی از سرمایهگذاران
قیمت طلا
قیمت طلا ۱۸ عیار به ۴ میلیون و ۹۴ هزار تومان رسید که نسبت به قیمت آغاز هفته ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان کاهش داشته و بازدهی منفی سهدهم درصدی را برای طلا بهجای گذاشت. با این حال، طلا در همین هفته موفق شد رکورد تاریخی قیمت خود را بهبود بخشد و روز یکشنبه ۱۵ مهرماه به ۴ میلیون و ۱۴۱ هزار تومان رسید. بهنظر میرسد در هفته جدید، طلا با احتیاط بیشتری حرکت کند، چرا که روند صعودی اونس جهانی متوقف شده است.
سکه امامی
سکه امامی نیز در هفته گذشته بهویژه در روز یکشنبه ۱۵ مهرماه و پنجشنبه ۱۹ مهرماه تحرکاتی داشت و به قیمتی معادل ۴۹ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان رسید. برخی سرمایهگذاران توانستند این سکه را با قیمت ۴۹ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان خریداری کنند. سکه امامی در حال حاضر بازدهی یک ساله ۷۵ درصدی را نشان میدهد. همچنین سکه بهار آزادی با بازدهی ۶۸ درصدی و نیم سکه با ۷۱ درصد افزایش قیمت نسبت به سال گذشته مواجه شدهاند.
نیم سکه و سکه گرمی
نیم سکه در تاریخ ۱۵ مهرماه رکورد تاریخی خود را با رسیدن به ۲۷ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان به ثبت رساند، اما سپس به قیمتهای پایینتری کاهش یافت. سکه گرمی اما ضعیفترین عملکرد را داشت و با کاهش ۲۰ هزار تومانی به ۸ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسید و بازدهی آن در یک سال تنها ۳۰ درصد بوده که از تورم عمومی نیز عقب مانده است.
دلار: دوری از هم
قیمت دلار
قیمت دلار در روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه به ۶۳ هزار و ۵۵۰ تومان رسید، که بالاترین سطح قیمت در سه ماه اخیر بود. با این حال، نشانههایی وجود دارد که دلار ممکن است نتواند رکورد تاریخی خود را شکسته و با توجه به فضای بیخریدار بازار، تحت فشار قرار گیرد. دلار در تاریخ ۱۸ اردیبهشت به ۶۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و پس از آن به ۵۷ هزار و ۲۲۰ تومان کاهش یافت.
بورس: انشاءالله سال آینده
وضعیت بورس
بورس در هفته گذشته با سه روز معاملاتی منفی و دو روز مثبت مواجه بود. عقبنشینی ۸ هزار و ۱۲۳ واحدی در روز شنبه بزرگترین ضربه به سهامداران بود. با این حال، بورس در روز سهشنبه ۱۷ مهرماه با رشد ۳ هزار و ۴۲۲ واحدی و در روز چهارشنبه ۲ هزار و ۴۵۳ واحد دیگر رشد کرد. علیرغم این تحرکات، سرمایهگذاران هنوز به عادیشدن شرایط بورس امیدوار نیستند و خروج سرمایه از بورس ادامه دارد.
ارز دیجیتال: سکته ناقص بیتکوین
بیتکوین
بیتکوین پس از یک نوسان خفیف به زیر ۶۰ هزار دلار رسید، اما سپس به حالت پایدار برگشت. بازدهی بیتکوین در هفته گذشته مثبت بود و در یک ماه اخیر ۸ درصد سود برای سرمایهگذاران رقم زد. همچنین، سرمایهگذاران در بازار رمزارزها به ویژه در یونی سوآپ و سویی موفق به کسب سود قابل توجهی شدهاند.
نتیجهگیری
در شرایط کنونی، سرمایهگذاران در جستجوی بازارهای امن و پر بازدهتری هستند. طلا و سکه همچنان جذابیت خود را حفظ کردهاند، در حالی که بورس به دلیل عدم ثبات و خروج سرمایهها با چالشهای جدی مواجه است. بازار دلار نیز به تحولات سیاسی و اقتصادی حساس است و میتواند بهسرعت تغییر کند. بهنظر میرسد که آینده بورس به بازگشایی محدودیت دامنه نوسان و کاهش ریسکهای سیاسی بستگی دارد.
ارسال نظر