سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات است
اقتصاد 100-محمد آیینی، در حاشیه چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران، اعلام کرد که برنامه هفتم توسعه فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاران در بافتهای فرسوده ایجاد کرده است. او تأکید کرد که باید در این زمینه اطلاعرسانی مناسبی انجام شود.

محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی، در خصوص فرصتهای سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده کشور گفت: سرمایهگذاران میتوانند در این مناطق به فعالیتهایی از جمله گردشگری، توسعه صنایع محلی، برگزاری رویدادهای ورزشی و فرهنگی، احداث مدارس غیرانتفاعی، کتابخانه، فروش محصولات فرهنگی و ساخت منازل بومگردی بپردازند. وی همچنین اشاره کرد که این سرمایهگذاریها میتواند از حمایتهای دفتر مناطق محروم و توسعه روستایی کشور بهرهمند شود.
آیینی به مساحت ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور اشاره کرد و تصریح کرد که از این میزان، ۷۵ هزار هکتار به بافت فرسوده، ۳۲ هزار هکتار به بافت تاریخی و ۶۳ هزار هکتار به محلات حاشیهای اختصاص دارد که در مجموع شامل یکهزار و ۱۷۰ محله است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده نه تنها به بازگرداندن زندگی و اقتصاد شهری به محلات کمک میکند، بلکه موجب ایجاد اشتغال و تقویت اقتصاد شهری نیز میشود.
وی ادامه داد: از منظر علمی، شرعی و عقلی، تا زمانی که ظرفیتهای ساخت مسکن درون شهرها وجود دارد، نباید از ظرفیتهای برونشهری استفاده کرد. آیینی همچنین به وجود اراضی متروکه و زمینهای بلااستفاده درون شهری اشاره کرد و گفت که در صورت نیاز، افزایش تراکم در این مناطق نیز باید در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری تأکید کرد که در هر شهری امکان ساخت مسکن و خدمات وجود دارد و توسعه درونی شهرها دارای مزیتهای فراوانی است. وی همچنین خاطرنشان کرد که تا زمانی که چنین فرصتهایی در اختیار است، نباید اجازه افزایش حاشیهنشینی را داد.
آیینی در نهایت بیان کرد که در حوزه نوسازی مسکن، شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و آمل در مازندران پیشتاز هستند و خدمات زیربنایی و روبنایی در دیگر شهرها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.