دولتها برای کنترل تورم چه میکنند؟
اقتصاد 100- در حالی که تنها دو روز از آغاز پاییز گذشته، فصل معاملات و اجاره مسکن رو به انتهاست. در این شرایط در بازار مسکن تا چشم کار میکند، رکود به چشم میخورد و تورم اجارهبها نیز نفس مستاجران را بریده است.
بیتالله ستاریان، کارشناس اقتصاد مسکن ، اصلیترین مشخصه فعلی بازار را رکود دانست و دراینباره گفت: « بازار مسکن فعلاً در رکود به سر میبرد و منتظر ثبات اقتصادی و سیاسی در کشور است. این بازار باید در رکود باقی بماند تا مسائل اقتصادی دولت و منابعی که به آن تزریق میشود، تعیین تکلیف شود.»
او افزود: «اگر جو سیاسی آرامتری در منطقه حاکم شود، بازار مسکن نیز به اطمینان خاطری میرسد تا در نهایت رونق به آن بازگردد.»
رکود بازار مسکن شامل هر ۳ وجه عرضه و تقاضا و تولید است
ستاریان توضیح داد: «هنگامی که قیمت ملک بالا میرود، پارامترهای وابسته به آن نیز افزایش مییابد؛ بنابراین تا زمانی که رکود تورمی تبدیل به رکود رونقی شود در بخش اجاره شاهد فجایعی خواهیم بود.»
او ادامه داد: «هنگامی که رکود بر بازار مسکن حاکم میشود سه پارامتر دچار افت میشود؛ موارد ابتدایی دراینباره افت چشمگیر معاملات و کاهش سرمایهگذاری است. در درجه بعد نیز میزان تولید کم میشود.»
دولتها برای کنترل تورم از حربه رکود استفاده میکنند
این کارشناس اقتصاد مسکن گفت: «دولتها همیشه برای اینکه شاخص تورم را پایین نگه دارند از حربه رکود استفاده میکنند. این در حالی است که رکود خطراتی به همراه دارد که سالهای آینده خود را نشان خواهد داد. این اقدامی غیرعلمی و سیاسی است.»
گفتنی است از سال ۱۴۰۲ که قیمتهای روی دور تند افزایش افتاد، دولت تصمیم گرفت گردش نقدینگی را در کشور کاهش دهد و با استفاده از رکود ترمز قیمتها را بکشد. از این تاریخ به بعد بازار مسکن نیز درگیر رکود شده و به گفته مشاوران املاک کمتر معاملهای در بازار صورت میگیرد.
البته صاحبان بنگاههای املاک اعتقاد دارند پس از انتخابات رونقی نسبی بر بازار حاکم شده است، اما در حدی نیست که بتواند قفل خرید و فروش را بشکند.
ارسال نظر