گزینه اصلی وزیر کارگران و بازنشستگان مشخص شد
اقتصاد 100- نام کامل تقوی نژاد به عنوان نامزد اصلی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح است، چهره ای نزدیک به علی طیب نیا و غلامرضا تاجگردون که سوابق بانکی در کارنامه اش پررنگ است. درباره او چه می دانیم و چرا به عنوان گزینه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مطرح است؟
در روزهای نهایی شدن ترکیب کابینه مسعود پزشکیان ، نام «کامل تقوی نژاد» به عنوان یکی از گزینه های اصلی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شده است. مردی که خود را «مدیر خلق درآمد» می داند و در چند دولت سابقه مدیریت بانکی در مجموعه اقتصادی کشور را داشته است حالا از جانب حامیانش به عنوان گزینه ای برای نجات صندوق های ورشکسته زیر مجموعه این وزارتخانه مطرح است.
برخی منابع خبری می گویند که او گزینه علی طیب نیا است که در دولت پزشکیان طرح شده است. بولتن نیوز درباره این موضوع نوشته است:« به نظر میرسد بعد از انتصاب پورمحمدی در سازمان برنامه و بودجه، حالا معرفی عبدالناصر همتی به عنوان وزیر امور اقتصاد و دارایی و نیز سیدکامل تقوی نژاد به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهایی شد. ظاهرا شرط علی طیبنیا برای حضور در دولت، اعمال نظر مستقیم در انتخاب چند سازمان و وزارتخانه و تفکیک آنها از حوزه اختیارات محمدرضا عارف به عنوان معاون اول پزشکیان بوده است»
از طرف دیگر صحبت هایی درباره حمایت صفدر حسینی نیز از او برای رسیدن به صندلی اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح است. سایت اقتصاد ۱۲۰ نیز در اینباره نوشته است:« عبدالناصر همتی گزینه وزارت اقتصاد دولت چهاردهم، روز گذشته با رای شورای راهبری حذف شد، اما گویا جلسه اخیر صفدرحسینی مدیر نجومی بگیر صندوق توسعه ملی در زمان روحانی با عارف، کمی معادلات را تغییر داده است.به طوری که عبدالناصرهمتی به جای حجت میرزایی معاون وزیر سابق کار برای وزارت اقتصاد، کامل تقوی نژاد رئیس سابق سازمان امور مالیاتی به جای احمد میدری برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حمید پورمحمدی هم به عنوان گزینه سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شدهاند».
سومین چهره حامی تقوی نژاد غلامرضا تاجرگدون رییس فعلی کمیسیون برنامه و بودجه است که قرابت های جغرافیایی با تقوی نژاد دارد -هر دو زاده و اهل استان کهگیلویه و بویراحمد هستند- شنیده می شود که در حال حاضر نیز از حامیان اصلی و عاملان تعیین کننده در کنار صفدر حسینی برای رساندن او به گزینه اول وزارت تعاون، کار و رفاع اجتماعی است.
کامل تقوی نژاد؛ از جبهه مشارکت تا مسئولیت در دولت روحانی
تقوی نژاد متولد ۱۳۴۳ و دارای دکترای سیاستگذاری عمومی، کارشناسی برنامهریزی اجتماعی و کارشناسی ارشد مدیریت سیستمها دانشگاه تهران است. در دهه ۸۰ در حزب مشارکت فعال بود و با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد همانند بسیاری از چهره های عضو و نزدیک به این حزب به حاشیه رانده شد. در ۲۰ سال گذشته اما تقوی نژاد رزومه پرباری در زمینه حضور در سمت های بانکی و اقتصادی دارد.
علاوه بر این، تقوی نژاد پیش از آن نیز در وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون در دولت خاتمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان، مدیرکل در مجموعه وزارت کشور، وزارت جهاد سازندگی و سازمان ثبت احوال کشور، فعالیت کرده است.
اوج گیری در سال های میانی دهه ۹۰
در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۴ با تأیید هیئت دولت، سید کامل تقوینژاد - مدیرعامل بانک سپه - به ریاست سازمان امور مالیاتی کشور منصوب شد. طیب نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی در مراسم معارفهٔ رئیس کل جدید سازمان امور مالیاتی کشور، تقوی نژاد را از مدیران موفق و توانمند کشور در حوزهٔ اقتصادی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به توانمندی و سابقه درخشان ایشان خصوصاً موفقیتهای بهدست آمده در بانک سپه مسئولیت جدید به وی دادهشد.
وی در اولین نشست خبری خود سرکشی دولت به حسابهای بانکی مردم را رد کرد و گفت: کارگروههای ویژه مالیاتی فقط حسابهای بانکی افرادی را کنترل میکنند که توسط دستگاههای ذیربط «مشکوک» اعلام شده باشد
وی نژاد در خرداد ۱۳۹۵ با حکم گودرزی وزیر ورزش و جوانان بهعنوان عضو هیئت مدیرهی جدید باشگاه استقلال معرفی شد که پس از چند روز با تأکید بر تعهدات کاری برای اجرایی شدن طرح جامع مالیاتی از هواداران تیم استقلال عذرخواهی کرد
در آبان ۱۳۹۷ در نود و نهمین جلسهٔ علنی شورای پنجم شهر تهران تقوینژاد بهعنوان نخستین نامزد از ۵ نامزد نهایی تصدی پست شهردار تهران مطرح شد که البته هرگز به این جایکاه نرسید.
تقوی نژاد در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ توسط سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان معاون توسعهٔ مدیریت و منابع و همچنین سرپرست معاونت برنامهریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت منصوب شد. نمکی در معارفهٔ معاون توسعه گفت: تقوینژاد از مهرههای کمنظیر جمهوری اسلامی ایران است و از وزیر اقتصاد خواستم او را که قرار بود به عنوان رئیس تأمین اجتماعی معرفی شود را زودتر به وزارت بهداشت منتقل کند .
او از تیر ۱۴۰۱ با حکم رئیس کل بانک مرکزی به عنوان رئیس هیئت سرپرستی مؤسسه اعتباری نور منصوب شد و این مؤسسه در آذر ماه ۱۴۰۲ به بانک ملی ایران انتقال یافت. او که که در انتخابات مجلس هشتم در لیست حزب اعتماد ملی، ائتلاف اصلاح طلبان و ائتلاف مردمی اصلاحات قرار داشت در انتخابات مجلس دوازدهم به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان در عرصه رقابت های حضور داشت که از ورود به مجلس بازماند.
ارسال نظر