۵ عامل کلیدی که بازار ارز و سکه را به آشوب کشاند!

اقتصاد 100- بازار ارز و سکه این روزها تکلیف خود را نمی داند و هر لحظه به سمتی متمایل می شود.افزایش تنش های بین المللی و ریزش بازارهای جهانی منجر به رفت ‌و برگشت قیمت ها در بازار داخلی شده است.یک روز دلار گران می شود و سکه ارزان. یک روز دیگر دقیقا برعکس این ماجرا رخ می دهد.

۵ عامل کلیدی که بازار ارز و سکه را به آشوب کشاند!

۵ پدیده در بازار ارز و سکه

بازار ارز و سکه طی روزهای کذشته شاهد پنج پدیده بود؛ پدیده اول گپ منفی بازارها، دوم وضعیت بلوکه، سوم چاق شدن حباب سکه و طلا، چهارم بالا رفتن شکاف قیمت تتر و دلار و پدیده آخر ریزش سنگین همه بازارهای جهانی. در روز دوشنبه، بازار ارز و سکه برای دومین روز متوالی با گپ منفی شروع به کار کرد و وضعیت بلوکه بیشتر شد. قیمت‌ها در این روز کاهش یافتند و یک کانال از دست رفت. قیمت سکه وارد کانال ۴۲ میلیون تومان شد و قیمت دلار نیز کانال ۶۱ هزار تومان را از دست داد و به قیمت قبل از ترور شعید مقاومت اسماعیل هنیه در تهران بازگشت.

اخبار، مهمترین مولفه این روزهای بازارها

بازار ارز و سکه پس از آزمایش سقف‌های قیمتی، با کاهش از قیمت‌های هیجانی فاصله گرفتند.به عقیده کارشناسان، اخبار در این روزهای تعیین‌کننده، نقش مهمی در روند بازار ایفا می‌کنند. در روز یکشنبه، بازار ارز و سکه به روند تکراری روزهای گذشته ادامه دادند، اما کاهش‌ها بیشتر شد. روند تکراری بازار از روز چهارشنبه به این صورت بوده که ابتدا با قیمت‌های بالا باز می‌شود، سپس در طول معاملات کاهش می‌یابد و در پایان دوباره افزایش می‌یابد.

گپ منفی در بازار هرات و دبی

قیمت دلار هرات پس از دو روز بازگشایی در کانال ۶۱ هزار تومان، در روز دوشنبه این کانال را از دست داد و در کف ۶۰ هزار تومان شروع به کار کرد. در ابتدا و قبل از بازگشایی بازار دبی، قیمت دلار هرات افزایش داشت، اما با بازگشایی قیمت درهم با گپ منفی، قیمت دلار هرات کاهش یافت و کانال ۶۰ هزار تومان را هم از دست داد. در نهایت، دلار هرات در مرز حمایت ۵۹ هزار و ۸۵۰ تومان بسته شد. با ورود قیمت دلار هرات به کانال ۵۹ هزار تومان، قیمت دلار در این بازار به نرخ‌های قبل از ترور اسماعیل هنیه برگشت.این کاهش قیمت دلار نقدی هرات در حالی رخ داد که قیمت دلار فردایی همچنان در کانال ۶۰ هزار تومان باقی ماند و حتی تا ۶۰ هزار و ۴۰۰ تومان بالا رفت.به واسطه این شکاف، وضعیت بلوکه در بازار ارز هرات سنگین‌تر شد. با کاهش قیمت دلار هرات و ورود به کانال ۵۹ هزار تومان، قیمت دلار در تهران نیز از کانال ۶۱ هزار تومان فاصله گرفت.از لحاظ تکنیکال، اولین مرز حمایتی دلار هرات در ۶۰ هزار و ۲۰۰ تومان قرار دارد و تا زمانی که نرخ دلار زیر ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان باشد، حرکت نرخ به سمت کف خواهد بود. اما اگر قیمت دلار هرات به بالای این مرز بازگردد، نرخ برای شکستن مرز مقاومت در کانال ۶۱ هزار تومان تلاش خواهد کرد.قیمت درهم با گپ منفی ۱۸۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۴۵۰ تومان شروع به کار کرد و سپس به ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان کاهش یافت. نکته قابل توجه درهم در روزهای گذشته این بود که زودتر از موعد و حوالی ساعت ۱۳ به کار خود پایان داد. این پایان‌بندی بازار دبی زیر نظر معامله‌گران بود و آن‌ها ادعا می‌کردند که در چنین مواقعی مسائل مشکوکی در جریان است.

واکنش سکه و طلا به سطوح حمایتی

قیمت سکه نیز با گپ منفی ۲۰۰ هزار تومانی در کانال ۴۲ میلیون تومان و در ۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد و سپس به ۴۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان کاهش یافت و از ناحیه حمایت شد.قیمت طلای آبشده نیز با کاهش مرز حمایت ۱۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان را از دست داد و به مرز حمایتی ۱۵ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان نزدیک شد، اما از این سطح حمایت شد.

بازارهای جهانی در آستانه بحران

در روز دوشنبه، بازارهای جهانی نیز ریزش شدیدی را تجربه کردند؛ قیمت بیت‌کوین به کف ۵۰ هزار دلار رسید و بیش از یک میلیارد دلار در این بازار لیکویید شد. این کاهش قیمت بیت‌کوین بر بازار داخلی نیز تاثیر گذاشت و قیمت تتر به دلیل این ریزش افزایش یافت و تا ۶۲ هزار تومان بالا رفت. با این افزایش قیمت تتر، شکاف این بازار با قیمت دلار تهران به بیش از هزار تومان رسید و شکاف تتر با قیمت دلار هرات بیش از دو هزار تومان شد.علاوه بر بیت‌کوین، بازار سهام و قیمت انس طلا نیز در بازارهای جهانی با کاهش مواجه شدند. تحلیلگران این ریزش را به اثر جنگ مرتبط می‌دانند، اما موضوع اصلی داده‌های اشتغال هفته گذشته آمریکا و سیگنال رکود بود.

افزایش حباب در بازار سکه

با کاهش قیمت انس طلا، قیمت آن به زیر ۲۴۰۰ دلار رفت، اما قیمت سکه و طلای داخلی به این کاهش واکنش نشان ندادند و حباب طلا و سکه افزایش یافت. حباب سکه در روز دوشنبه به ۲۰ درصد رسید و حباب طلای آبشده نیز به دو درصد رسید که بی‌سابقه بود. البته در ادامه و در پشت خط با ضعیف شدن شاخص دلار، بازار انس طلا دوباره به بالای ۲۴۰۰ دلار بازگشت.

۳ عاملی که وضعیت بازار را مشخص می کند

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران گفت: بازارهای مالی این روزها در بلاتکلیفی محض قرار دارند و با هر خبر و اتفاقی به یک سمت نوسان می کنند.این استاد دانشگاه ادامه داد: تا زمانی که سه موضوع انتخاب کابینه، انتخاب رئیس کل بانک مرکزی و تکلیف تنش های بین المللی مشخص نشود، بازار با نوسانات رفت و برگشتی همراه خواهد بود و ممکن است بسیاری از معامله‌گران را به وضعیت کال مارجین بکشاند. وی افزود: ریزش در بازارهای جهانی نیز علاوه بر ارتباط داشتن با تنش ها، به موضوع داده های اقتصادی امریکا باز می گردد.رحیمی تاکید کرد: در واقع بازارهای جهانی به خاطر ترس از تکرار رکودی مثل بحران 2008 میلادی، دچار ریزش رخ شدند.

منبع:طلا

وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما