دلار تا انتخاب جانشین رئیسی چند میشود؟
اقتصاد 100- قیمت دلار از ابتدای اردیبهشت و با آرام گرفتن اوضاع سیاسی در روند کاهشی قرار گرفت. کارشناسان اقتصادی علاوه بر آرامش سیاسی، دست باز سیاستگذار برای ارزپاشی را دلیل افت قیمت دلار میدانند؛ به گونهای که در هفته گذشته حادثه ناگوار سقوط بالگرد رئیسجمهوری و جان باختن او و تیم همراهش نیز نتوانست منجر به جامپ روزانه ارز شود.
قیمت دلار در هفته گذشته با وجود اخبار نامساعد در خصوص سقوط بالگرد رئیسجمهوری، از سوی سیاستگذار مدیریت شد و در محدودهای امن باثبات ماند. این اسکناس اکنون در حالی در کانال ۶ و هفت کریدور پنجم نوسان دارد که معاملهگران، دست بازارساز را برای ثبات فعلی قیمت ارز پر میدانند و معتقدند طی هفته اخیر سیاستگذار میلیونها دلار روانه بازار ارز کرده است.
با این حال، به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، سیاست انقباضی دولت دست بسیاری از فعالان اقتصادی را بسته است. آنها معتقدند عدم چرخش پول و نقدینگی در کشور یکی از عوامل مهم حرکتی دلار است که با برنامهریزی و به صورت هدفمند از سوی بانک مرکزی دنبال میشود.
در پی انتشار خبر درگذشت ابراهیم رئیسی در سانحه بالگرد، به گفته برخی از اعضای اتاق بازرگانی تهران، بازار تولید در روز ابتدایی به فعالیت معمول خود ادامه داده و فعلا چشم انداز روشن و قابل پیش بینی از شرایط آتی بازار تولید و بازار ارز در دست نیست و نمیتوان گفت که شرایط تا انتخاب رئیس جمهور جدید در ۵۰ روز آینده و روی کار آمدن دولت بعدی دچار دگرگونی و پستی و بلندی میشود یا به ثبات نسبی خود ادامه میدهد.
در این بین به دنبال خبر سانحه رئیس جمهور بازار ارز در دو روز ابتدایی صعود و نزول ناگهانی را به چشم خود دید ولی دوباره به کانال قبلی بازگشت. برخی دیگر از کارشناسان از این دگرگونی رفت و برگشتی دلار به عنوان نقطه نظری برای احتمال وجود ثبات در قیمت های بازار ارز و یکسان ماندن شرایط بازار تولید در یک ماه آینده و تا پیش از روی کار آمدن دولت جدید یاد میکنند.
کارشناسان واکنش رفت و برگشتی دلار به حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور و هیات همراه را به عنوان نقطه نظری برای احتمال وجود ثبات در قیمت های بازار ارز و یکسان ماندن شرایط بازار تولید در یک ماه آینده و تا پیش از روی کار آمدن دولت جدید پیش بینی میکنند.
روند قیمت دلار نزولی است
در همین راستا، برزو حقشناس کارشناس اقتصادی با اشاره به روند اصلاحی دلار در هفتههای گذشتهگفت: «بازار ارز تحت تاثیر رخدادهای هفته گذشته برای ساعاتی به سمت کریدور هفتم جهش داشت اما دوباره به بازه کانالهای هفت و هشت کریدور پنجم برگشت و در همین محدوده نوسان داشت.»
او به ددلاین زمانی فعلی به عنوان کف سالانه دلار اشاره کرد و افزود: «اکنون وارد خرداد شدهایم و بر اساس تجربه سالهای گذشته در ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر، دلار کف سالانه خود را تشکیل میدهد و ما در این بازه قرار داریم.»
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه روند قیمت دلار نزولی است خاطرنشان کرد: «تحت تاثیر آرامش سیاسی در منطقه، دلار وارد روند نزولی شد. فاز کاهشی دلار موید دست باز بازارساز و حجم تزریقهای بسیار قوی است.»
او ادامه داد: «بازارساز در هابهای منطقهای بسیار قوی عمل میکند و تزریقهای سنگین دارد. هرچند به اعتقاد من این اقدام اشتباه است اما بازارساز نشان داده به لحاظ تزریق دست پر است. علاوه برآن، معمولاً در ماههای اردیبهشت تا اوایل تیرماه، تقاضا برای دلار کم میشود؛ بنابراین کم شدن تقاضا و قوی شدن طرف عرضه باعث شکلگیری روند نزولی شده است.»
حقشناس خاطرنشان کرد: «فعلاً نمیتوان گفت کف قیمت دلار که کانال هشتم از کریدور پنجم بود از دست رفته است؛ اما اگر این کف را ازدسترفته در نظر بگیریم، دلار میتواند تا بازه کانالهای چهار و پنج کریدور پنجم نیز عقبنشینی قیمت داشته باشد.»
واکنش بازار ارز به شهادت ابراهیم رئیسی/ راهبردها در ۵۰ روز آینده تغییر میکند؟
سید مرتضی حاجی آقامیری عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با عنوان اتفاقات روزهای گذشته بازار ارز در گفت و گو با «اکونگار» گفت: اتفاقاتی که در دو روز گذشته بعد از خبر سقوط بالگرد برای بازار ارز افتاد نشان میدهد که این سانحه تاثیر بسیاری بر روی فعالیت های اقتصادی مردم نخواهد داشت.
او با تاکید بر وجود خلل های فعلی بر فضای کسب و کار ادامه داد: در حال حاضر فضای کسب و کار و اقتصاد در ایران مختل است و گمان نمی کنم این اتفاق نسبت به قبل خلل بیشتری برای بازار ارز ایجاد کند.
با قرار دادن محمد مخبر به عنوان جانشین رییس جمهور تا زمان انتخابات تیرماه بسیاری معتقدند که با توجه به یکسان بودن راهبرد های سیاسی و اقتصادی و دست نخورده ماندن سیاست ها مسیر اقتصاد کشور با ثبات نسبی به حرکت قبلی خود ادامه خواهد داد.
آقامیری در رابطه با تاثیر درگذشت ابراهیم رئیسی بر شرایط آینده بازار ارز و تولید در روز های آتی همچنین افزود: گمان نمیکنم که این موضوع تاثیر خیلی زیادی بر روی بازارها بگذارد به دلیل اینکه محمد مخبر همچنان فرماندهی اقتصاد دولت را بر عهده دارد و دولت را هم اداره میکند.
او با تاکید بر جریان ثابت بازار عنوان کرد: از آنجایی که تغییری در تیم اقتصادی دولت صورت نگرفته و سیاست های قبلی همچنان باقی است پس در نتیجه احتمال اینکه شاهد اتفاق خاصی در بازار باشیم بعید بنظر میرسد.
طوفان تغییرات بعد از ۵۰ روز
آقامیری با اشاره به انتخابات پیش روی دولت در یک ماه آینده تصریح کرد: اینکه در ۵۰ روز آینده چه کسی رییس جمهور میشود و چه دولتی روی کار میآید مسیر آینده اقتصاد را مشخص میکند چرا که تنها با توجه به سیاست های هر کاندید ریاست جمهوری میتوان به چشم انداز بازار عرضه و تولید دست یافت.
باید منتظر تصمیمات دولت بعدی ماند
محمدرضا غفرالهی، عضو اتاق بازرگانی تهران نیز در گفت و گو با «اکونگار» گفت: همه در رابطه با این حادثه ناراحت هستیم اما با توجه به سخنان مقام رهبری کشور ما کشور با ثباتی است و اینگونه حوادث باعث بروز مسئله و مشکل در شرایط اقتصادی کشور نمیشوند.
او اضافه کرد: طبق قانون انتخابات برقرار خواهد شد و امیدواریم که فرد بعدی با وجود پرکاری و پر تلاشیهایی که ابراهیم رئیسی داشته، اشکالات موجود در ساختار ها را که فعالان بخش خصوصی همیشه نسبت به آنها متذکر شدند را رفع کند و اصلاحات مورد نیاز را به عمل آورد.
غفرالهی با تاکید بر اینکه حوادث این چنینی ذاتا تاثیر خاصی بر روند کاری ندارد، اظهار کرد: تصمیمات بعدی که به واسطه تغییر دولت و تعیین رئیس جدید دولت گرفته خواهد شد را می توان به عنوان عامل اثر گذار بر روی روند بازار در نظر گرفت و امیدواریم که این تصمیمات جدید ما را به سوی بهبودی هدایت کنند.
عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: طبیعی است که در روز های آینده به موضوع با دید احساسی نگاه شود اما با توجه به اینکه معاون اول به عنوان معاون همه دولت و جانشین رئیس جمهور قرار گرفته است ما تغییر خاصی در این ۵۰ روز نخواهیم دید و هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد و امور کشور به روال سابق اداره خواهد شد اما مسئله اصلی این است که افرادی که بعد از این یک ماه انتخاب خواهند شد و ۴ سال سکان هدایت کشور را به لحاظ اجرایی بر عهده خواهند گرفت، تجربه و مهارت کافی را داشته باشند چرا که زمان کم است و قطعا کاندیدا ها آمادگی چندانی ندارند.
ارسال نظر