پیشبینی جدید کیهان از نرخ ارز/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق میافتد؟
اقتصاد 100- کارشناسان همواره تاکید میکنند که پس از رفع تنشها و فروکش کردن التهابات، نرخ دلار نیز با شیب زیاد کاهش پیدا خواهد کرد.
نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز که روند نزولی خود را در روزهای گذشته آغاز کرده بود در معاملات دیروز با شدت بیشتری به ریزش خود ادامه داده، به گونهای که در کمتر از ۴۸ ساعت گذشته با عقبگرد دو کاناله به کانال ۶۳ هزار تومانی رسیده است.
کیهان در گزارشی نوشت: بر اساس مشاهدات میدانی از معاملات غیررسمی ارز در محدوده میدان فردوسی و چهارراه استانبول، فروشندگان، دلارهای خود را با نرخ ۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه میکنند اما معاملهگران همچنان تمایلی به خرید نشان نمیدهند.
در کانالهای تلگرامی نیز نرخ معاملات فردایی دلار روند نزولی قابل توجهی داشته و به کانال ۶۴ هزار تومانی رسیده است. کانالهای تلگرامی در حالی نرخ ۶۴ هزار و ۷۵۰ تومان را برای معاملات فردایی اعلام میکنند که انتظارات معاملهگران نرخهایی به مراتب پایینتر را تقاضا میکند.
احتمال بالای ادامه ریزش نرخ دلار
معاملهگران بازار ارز اشاره میکنند که پس از عملیات مقتدرانه «وعده صادق» التهاباتی در بازار ارز ناشی از پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی شکل گرفت اما پس از ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان مشخص شد که گمانهزنیها از تشدید التهابات نادرست بوده و حال که تنشها پایان یافته است احتمال ریزش بیشتر نرخ دلار بسیار بالاتر است. معاملهگران به همین دلیل فعلا از خرید امتناع میکنند و دست نگه داشتهاند. کارشناسان نیز همواره تاکید میکنند که پس از رفع تنشها و فروکش کردن التهابات، نرخ دلار نیز با شیب زیاد کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیریت نرخ دلار در بانک مرکزی
امیر شهریاری؛ عضو اتاق بازرگانی ایران درباره اتفاقات اخیر بازار ارز گفت: پیش از عملیات مقتدرانه نظامی ایران با عنوان «وعده صادق» نیز پیشبینی افزایش قیمت در بازار وجود داشت اما فرآیند کنترل و مدیریت بازار ارز به نحوی از سوی بانک مرکزی صورت گرفت که افزایش قیمت به صورت مقطعی و زودگذر خود را در بازار نشان داد و بلافاصله فروکش کرد.
او تاکید کرد: تاکنون با مداخله هوشمندانه و نظارت سیاستگذار، قیمت ارز کنترل شده و با ادامه یافتن آرامش کنونی میتوان به کاهش قیمت دلار و رسیدن به کانالهای پایینتر نیز امیدوار بود.
نتیجه وعده صادق
سیدکمال سیدعلی؛ معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: عملیات مقتدرانه نظامی ایران در وعده صادق باعث شد شاهد تأثیر آنچنانی بر افزایش نرخ ارز نباشیم و حتی روند قیمتی نیز بهخلاف فضاسازیها و پیشبینیها نزولی شد.
او با اشاره به این که بنیادهای اقتصاد ایران رو به بهبود است، افزود: رشد اقتصادی بیشتر شده است و شاهد افزایش سرمایهگذاری در کشور هستیم و از طرف دیگر نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی روند کاهشی دارد بر همین اساس این موضوع موجب خواهد شد کنترل بازار ارز با سهولت بیشتری انجام گیرد.
معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تأکید کرد: انتظارات بیش از حد از بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز غیرعقلایی است و اقتصاددانهای کشور نیز متفقالقول معتقدند که سایر دستگاهها باید به بانک مرکزی برای کنترل تورم، رشد تولید و افزایش درآمدهای ارزی کمک کنند و اگر بهبود متغیرهای اقتصادی ادامه داشته باشد رشد نرخ ارز هم به همان نسبت کاهشی خواهد شد.
ارسال نظر