خبر خوش تامین اجتماعی برای کارگران اخراجی
اقتصاد 100- بیمه بیکاری به عنوان یک حمایت مالی برای افرادی در نظر گرفته شده است که به دلایل خارج از اختیار خود شغل خود را از دست دادهاند. هدف اصلی این بیمه، جبران بخشی از درآمد از دست رفته در دوره بیکاری است.
نظر به اینکه در زمان استفاده از مقرری بیمه بیکاری، کارگران رابطه کاری و مزدی با کارفرما ندارند، کارفرما هیچگونه تعهدی برای پرداخت مزایای رفاهی و انگیزشی مانند عیدی و پاداش آخر سال، کمک عائلهمندی (حق اولاد)، کمکهزینه اقلام مصرفی خانوار (بن کارگری) و مشابه آن نخواهد داشت. در این زمینه، هیچ تکلیفی در قوانین کار، تأمین اجتماعی یا قانون بیمه بیکاری برای کارفرما پیشبینی نشده است.
با این حال، در مواردی که کارگاه به دلایل تغییر ساختار یا عوامل قهری به طور موقت تعطیل میشود و کارگران از مقرری بیمه بیکاری استفاده میکنند، کارفرما ممکن است خارج از الزام قانونی و بر اساس توافق، برخی از مزایای رفاهی را به کارگران پرداخت کند.
در مورد کارگران متقاضی پروانه کسب یا مجوز تأسیس واحدهای تولیدی و صنعتی در حین استفاده از مقرری بیمه بیکاری، طبق تبصره ۲ ماده ۹ قانون بیمه بیکاری و ماده ۲۱ آییننامه اجرایی آن، کلیه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی موظفند بیمهشدگانی را که مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند، در اولویت صدور مجوزهای کسب و کار و موافقت اصولی قرار دهند. در صورت اخذ پروانه کسب یا موافقت اصولی، مقرری بیمه بیکاری از تاریخ آغاز فعالیت اقتصادی قطع میشود.
چنانچه بیمهشده بیکاری که در حال دریافت مقرری است، فوت کند یا از کار افتاده کلی یا بازنشسته شود، مقرری بیمه بیکاری وی قطع شده و مستمریهای مربوطه از جمله مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی کلی یا مستمری بازماندگان به وی پرداخت میشود.
در صورتی که زن و شوهر هر دو به دلیل بیکاری از مقرری بیمه بیکاری بهرهمند باشند، افزایش مقرری به دلیل داشتن افراد تحت تکفل شامل یکی از آنان میشود. یعنی فقط یکی از زوجین میتواند به ازای هر فرزند تحت تکفل، افزایش مقرری را دریافت کند.
اگر در طول مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری، تعداد افراد تحت تکفل بیمهشده تغییر کند، میزان مقرری بر اساس افزایش یا کاهش تعداد افراد تحت تکفل تغییر خواهد کرد. بیمهشده موظف است تغییرات تعداد عائله خود را به شعبه پرداختکننده مقرری و واحد کار و امور اجتماعی اطلاع دهد
ارسال نظر