اختصاصی اقتصاد 100/عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای
فضای مجازی قانونمند نباشد اینترنت مردم مفت از دست می رود/مجلس در قضیه طرح صیانت باخت
اقتصاد100-عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای معتقد است که مادامی که فضای مجازی قانونمند نشود فروش فیلترشکن وفیلترینگ وجود دارد و مردم مجبورند حجم بزرگی از اینترنت را مفت از دست بدهند.
مهدی باقری نماینده مردم زنجان و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تاکید دارد که اگر توجیه مناسبی برای گرانی تعرفه اینترنت وجود داشته باشد ،راضی به خسارت شرکت های خدماتی نیستیم اما این اقدام منوط به این است که مردم شاهد بهبود کیفیت ورضایتمندی از خدمات باشند.
این نماینده مجلس یازدهم در مورد وضعیت اینترنت کشوروافزایش تعرفه ها عقیده دارد که مافیای قدرتمند اقتصادی در تلاش است که جلوی بسیاری از حرکت های قانونی کشور را بگیرد تا درآینده فضایی مجرمانه برای خود طراحی کند.وی همچنین اعتقاد دارد که طرح صیانت از فضای مجازی به دلیل ترس نمایندگان از رای مردم کنار گذاشته و مسکوت ماند ومتاسفانه مجلس در این قضیه باخت. این نماینده مجلس در گفتگویی در این زمینه به سوالاتمان پاسخ داده که می خوانید.
*افزایش قیمت اینترنت آیا همراه با بهبود کیفیت خواهد بود یا اینکه تنها به نفع اپراتورها وبه ضرر مردم تمام می شود؟
-نیاز جامعه به اینترنت پر سرعت و کیفیت وپهنای باند مطالبه مردم و نمایندگان است ، اما این بدان معنا نیست که فضای مجازی قانونمند نشود،گفتن اینکه فضای مجازی باید منضبط باشد، باعث شده برخی فکر کنند که معنی مسدود و یا محدود کردن و پایین آوردن کیفیت را دارد در حالیکه وقتی سرعت و کیفیت بالاتر باشد نیازمند قانونمندی بیشتر هستیم.
وزارت ارتباطات از نظر ارتباط دهی در حوزه های انتخابیه پر تلاش است و درپی ایجادعدالت،کیفیت و سرعت در فضای مجازی است اما در این شرایط انتظار نداشتیم که اینگونه قیمت ها را بالا ببرد.
وقتی دیدیم که وزارتخانه بسته هایی را بصورت هدیه توزیع می کند خوشحال شدیم اما متاسفانه از طرف دیگر شاهد هدیه گرانی اینترنت بطورغیرعادی و غیرواقعی هستیم.
اگر توجیه مناسبی برای گرانی ها وجود داشته باشد ،راضی به خسارت شرکت های خدماتی نیستیم و حرفی نداریم اما این اقدام منوط به این است که مردم شاهد بهبود کیفیت ورضایتمند از خدمات باشند.
در شرایط فعلی چون نگاه بنده به وزارت ارتباطات مثبت است فعلا گلایه ای ندارم اما سوالم این است که چطور این اتفاق افتاده است.
*مردم در برخی موارد ناچار به استفاده از فیلترشکن برای حضور درفضای مجازی هستند وهزینه آنها چندین برابر می شود، حالا با گران شدن اینترنت وهزینه فیلترشکن فشار مضاغفی به جیب مردم تحمیل می شود چرا؟
- حدود 60 تا 70 درصد جرایمی که در فضای مجازی اتفاق می افتد پایه مالی دارد وگاهی کلاهبرداری های مرسوم در فضای واقعی،در فضای مجازی نیز دیده می شود که منتج به طرح شکایت دردادگاه است ، این موضوع بطور جدی درطرحی موسوم به صیانت از فضای مجازی مطرح شد و بطورجدی پیگیر حمایت از حقوق کاربران بودیم.یکی از موارد، مربوط به کلاهبرداری هایی مثل فروش فیلترشکن و سوق دادن مردم به استفاده از آنها بود.شاهدیم که در هنگام استفاده از فیلتر شکن حجم بیشتری از اینترنت مصرف می شود و در این شرایط کسانی که اینترنت و فیلترشکن می فروشند سود بیشتری می برند. متاسفانه طرح صیانت ،که یکی از ارکان مهم آن طرح مساله مالی مربوط به بهرمندی مردم از اینترنت بود مسکوت ماند.
*چرا هرطور شده جیب مردم باید خالی شود؟
-از نظر مجلس واقعیت این است که تا چارچوب قانونی مناسب و مشخصی وجود نداشته باشد، نمایندگان نمی توانند به عنوان ناظر، مطالبه مشخصی داشته باشند،بنظرمن یکی از دلایلی که طرح مربوط به صیانت مسکوت ماند بحث مطالبه گری مجلس از شرکت های خدماتی بود.
هم اکنون شرکت های خدمات اینترنت توجیهاتی دارند و می گویند دولت تصمیم به گرانی گرفته واین قیمت گذاری ارتباطی به آنها ندارد.
در شرایطی که قانونی وجود نداد و تعرفه ها نیز بیشتر شده مجلس نمی تواند کاری از نظر قانونی داشته باشد و تنها می تواند مطالبه، اعتراض ،سوال و تذکر داشته باشد و نمی تواند جرم انگاری در مورد دریافت تعرفه های بالاتر و برخورد با متخلفین داشته باشد.
واقعیت این است که رها ترین بخش در جمهوری اسلامی ایران ،بانک ها ،صنایع و بخش خصوصی، اقتصاد و... نیست بلکه فضای مجازی در کشور است و باید بدانیم درآینده بیشترین اتفاقات اقتصادی کشور در این فضا رقم می خورد. با قاطعیت بر این نظر هستم که پشت پرده آن همه هیاهو در فضای مجازی در مورد طرح موسوم به صیانت،مافیای اقتصادی بود چون آنها می دانستند چه اتفاق بزرگی در حال شکل گیری بود.
این مافیا به بهانه اینکه مردم محدود، فیلتر و مسدود می شوند هیاهو به راه انداخت و باید به جد بگویم متاسفانه مجلس در این موضوع در شرایط انفعال وضعف قرار گرفت ودر حاشیه سازی صورت گرفته، باخت.در این جریان هیچ کس حاضر نشد به زمینه اقتصادی قضیه توجه کند وهمه به مسایل فرهنگی مساله چسبیدند و طرح صیانت به دلیل ترسیدن از رای و نگاه مردم کنار گذاشته شد.
در شرایطی که کاربران ثانیه به ثانیه هزینه استفاده از اینترنت پرداخت می کنند شاهدیم که خدمات دیگری نیز در این فضا وجود دارد و افراد بابت خرید محصول در فضای مجازی مبادله پول دارند. سوال این است که فرض کنید در جایی که قانونی وجود ندارد آیا مردم از نظر اقتصادی امنیت خواهند داشت!بنظر من مهمترین رکن طرح صیانت امنیت اقتصادی با اولویت مردم و کاربران بود.
در طرح صیانت مواردی امنیتی و فرهنگی مد نظر بود اما شاهد هیاهوی بسیار رسانه ای ،لابی ها و مافیای اقتصادی در فضای مجازی بودیم که به صحنه آمد وتمامی سلبریتی ها را پای کار آورند تا طرح صیانت را خراب کنند وامروز سود آنرا ببرند.
مطمئن باشید مادامی که فضای مجازی قانونمند نشود شما فیلترشکن وفیلترینگ دارید و مردم مجبورند حجم بزرگی از اینترنت را مفت ازدست بدهند.
در سالهای آینده خواهیم دید که دربستر فضای مجازی کلاهبرداری اتفاق خواهد افتاد ودرمراجعه به دادگاهها، قانون جدی دردفاع از مردم در قوه قضاییه نخواهیم داشت.
ارسال نظر