در دهه 90 جمعیت فقرا افزایش یافت/قیمت ها 10 برابر و دستمزد 7 برابر شد
اقتصاد 100 - در دهه 90 تعداد فقرا به شدت افزایش یافته است. در این دهه قیمت ها 10 برابر افزایش یافته اما دستمزدها همپای آن پیش نرفته و هفت برابر رشد داشته است.
عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد 100 خاطرنشان کرد: وقوع نرخ تورمی تا سقف 60 درصد علاوه بر آنکه بر افت ارزش پول گواهی می دهد نشان دهنده افزایش فاصله طبقاتی و در عین حال رشد فقر است. دلیل آن هم این است که عمده افراد که دستمزدبگیر هستند؛ دریافتی با رشد متناسب با تورم نداشته اند.
او متذکر شد: بر اساس آمارهای اعلام شده توسط معاونت رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمعیت فقرا تا 25 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است که حدود یک سوم جمعیت کشور را تشکیل می دهد.
شیخی توضیح داد: در طول دهه گذشته افزایش ضریب جینی تا 0.4500 رسید که نشان دهنده بیشتر شدن فاصله طبقاتی ست. در حالی که اوایل این دهه 0.3394 بوده است.
یک اتفاق مهم در این دهه ثروتمندتر شدن ثروتمندان بوده است. یعنی افرادی که دارایی های مختلف مالی داشتند به واسطه رشد تورم، بر ثروتشان افزوده شده و از آنجا که درآمد آنها درآمد متغیر و غیرثابت است متناسب با رشد تورم بر میزان درآمد آنها افزوده شده است.
او ادامه داد: به جز افرادی که متناسب با تورم بر درآمدشان افزوده شده، باقی افراد که عمدتا حقوق بگیر دولت یا دستمزدبگیر بخش خصوصی هستند؛ دچار واپس ماندگی درآمد از هزینه شده اند و این مساله منجر به افت سطح رفاه زندگی آنها شده است.
ارسال نظر