راز پشت پرده خاموشی‌های زمستان ۱۴۰۳ چیست؟!

اقتصاد 100- بحران خاموشی‌ زمستان ۱۴۰۳ در سایه کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی و افت ۷ درصدی تأمین گاز به نیروگاه‌ها به دلیل افزایش مصرف خانگی، زنگ هشدار کمبود گاز و ضرورت بهبود راندمان نیروگاهی را به صدا درآورده است.

راز پشت پرده خاموشی‌های زمستان ۱۴۰۳ چیست؟!

نقش آسیب به خط لوله انتقال گاز در ایجاد اختلالات

محمد بهرامی درباره کسری گاز نیروگاهی در زمستان گذشته اظهار داشت: آسیب به خط لوله انتقال گاز تأثیر مستقیم بر موضوع کسری گاز در نیروگاه‌ها داشت، زیرا تأمین گاز با اختلال مواجه شد و این وقفه در زمان تعمیرات منجر به کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها گردید.

واکنش نیروگاه‌ها به کاهش گاز

وی افزود: کاهش گاز رسانی منجر به استفاده نیروگاه‌ها از سوخت مایع در تابستان شد و متعاقباً، ذخیره مازوت و گازوئیل نیروگاهی کاهش یافت و نیاز به گاز بیشتر شد.

تأثیر بر مصرف سوخت و ذخایر

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس بیان داشت که با افزایش مصرف خانوارها، تحویل گاز به نیروگاه‌ها ۷ درصد کاهش یافت که این مسئله به افزایش مصرف مازوت و گازوئیل و تأثیر منفی بر ذخایر سوخت منجر شد.

پیامدها برای زمستان ۱۴۰۳

وی افزود: بخشی از خاموشی‌های زمستان ۱۴۰۳ نیز متأثر از این اختلالات می‌باشد.

نیاز به افزایش تولید و بهینه‌سازی در نیروگاه‌ها

بهرامی تصریح کرد که در حال حاضر تولید گاز ما بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب است و برنامه‌ریزی شده که این میزان به ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب برسد. برای رسیدن به این هدف، به نیروگاه‌ها نیاز است که اورهال کردن، استفاده از تکنولوژی روز و افزایش راندمان را در اولویت قرار دهند.

انتقاد از راندمان پایین نیروگاه‌ها

بهرامی با اشاره به راندمان پایین نیروگاه‌ها، اظهار داشت راندمان میانگین نیروگاه‌های کشور ۳۵ درصد است، در حالی که در جهان، این عدد کمتر از ۴۵ درصد نیست. لذا افزایش راندمان ضروری است.

پیشنهاد برای توسعه تجدیدپذیرها

وی در پایان خاطرنشان کرد که صنعت نیروگاهی باید چالش‌های موجود را رفع کند تا مصرف سوخت بهینه شود و تسریع در توسعه تجدیدپذیرها یک راهکار مهم برای بهبود وضعیت است.
وبگردی
    ارسال نظر