طلای آب‌شده بخریم یا نخریم؟/ هشدارهای مهم برای خریداران!

اقتصاد 100- خرید طلای آب‌شده با چالش‌هایی همچون استاندارد نبودن عیار و محدودیت‌های استفاده مواجه است؛ لذا پیش از خرید، باید اطلاعات کافی درباره شناسنامه و کد مخصوص آن کسب کنید تا در معاملات دچار ضرر نشوید.

طلای آب‌شده بخریم یا نخریم؟/ هشدارهای مهم برای خریداران!

طلای آب‌شده به معنای طلاهای دست‌دومی است که ذوب شده و به فلز یک‌تکه‌ای تبدیل می‌گردد. طبق قوانین صنفی تدوین‌شده توسط اتحادیه طلا و جواهر، واحدهای مجاز باید این طلاها را دریافت و به واحدهای ذوب ارائه دهند.

عیارسنجی و استاندارد طلای آب‌شده

به گفته عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران، واحدهای ذوب طلا پس از ارزیابی وزن، به عیارسنجی آن می‌پردازند؛ اما این فرآیند اغلب استاندارد نیست. به بیان دیگر، ممکن است عیار طلای آب‌شده کمتر یا بیشتر از عیار معمول ۱۸ باشد.

شناسنامه و کد مخصوص

واحد صنفی موظف است کد مخصوصی که از اتحادیه دریافت کرده را بر روی طلای آب‌شده حک کند و به همراه یک برگه شناسنامه به طلافروشی ارائه دهد. این شناسنامه تضمینی برای کیفیت و عیار طلای آب‌شده محسوب می‌شود.

محدودیت در دادوستد طلای آب‌شده

طلای آب‌شده عمدتاً برای معاملات درون‌صنفی استفاده می‌گردد. چنانچه این طلا به قطعات کوچک‌تر تقسیم شود، استاندارد برگه شناسنامه‌ای تغییر یافته و قابل کنترل نخواهد بود. در این حالت، قطعات طلای کوچک‌شده دیگر فاقد کد مخصوص هستند که یکی از مشکلات اصلی در معاملات خارج از شبکه استاندارد می‌باشد.

عوامل مؤثر توضیحات
عیارسنجی ممکن است عیار طلا غیر استاندارد باشد، یعنی بیشتر یا کمتر از ۱۸ عیار
کد مخصوص کدی که توسط اتحادیه برای شناسایی واحد صنفی مجاز ارائه می‌شود
استفاده درون‌صنفی طلای آب‌شده عمدتاً برای دادوستد در بین صنوف استفاده می‌شود
وبگردی
    ارسال نظر