واریز سهمیه سوخت از سال 1404 به کارت های بانکی!

اقتصاد 100- معاون وزیر نفت از تدوین معماری جدید سامانه هوشمند سوخت با همکاری نظام بانکی خبر داد و گفت که امیدوارند زیرساخت جدید توزیع سوخت کشور سال آینده به بهره‌برداری برسد.

واریز سهمیه سوخت از سال 1404 به کارت های بانکی!

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور در جمع خبرنگاران به بیان نکاتی مهم در خصوص تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی پرداخت و اظهار داشت: "ما سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی با ارزشی بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار در کشور توزیع می‌کنیم که این فرآورده‌ها امانت مردم است و ما خود را مسئول تأمین و توزیع درست آن می‌دانیم."

وی در ادامه افزود: "در بخش تولید، پس از انقلاب دستاوردهای خوبی داشته‌ایم و تولید بنزین و نفتگاز نسبت به قبل از انقلاب چندین برابر شده است. اما متأسفانه در بخش مصرف، نتوانسته‌ایم به اندازه کافی اقداماتی مؤثر انجام دهیم و به همین دلیل شدت مصرف انرژی کشور ۲.۵ برابر میانگین جهانی است."

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی یکی از دلایل افزایش مصرف در بخش فرآورده‌های نفتی را پدیده قاچاق سوخت دانست و تأکید کرد: "قاچاق سوخت پدیده‌ای انکارناپذیر است. دولت سیزدهم نسبت به این موضوع رویکرد فعالانه دارد و با وجود اینکه تفاوت قیمت سوخت در کشور با همسایگان زیاد است و به صفر رساندن قاچاق امری دشوار است، اما از تمام ابزارها برای کاهش آن استفاده خواهیم کرد."

عظیمی‌فر در توضیح اقدامات انجام‌شده برای مقابله با قاچاق سوخت گفت: "یکی از ابزارهای ما در این زمینه هوشمندسازی زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی است. با استفاده از بروزترین فناوری‌ها و ارتقای سیستم‌های اندازه‌گیری، قادر خواهیم بود تمامی داده‌های مربوط به زیرساخت‌های سوخت را جمع‌آوری کرده و از طریق مدیریت مبتنی بر داده‌ها، گلوگاه‌ها و نقاط اتلاف را شناسایی کرده و بهره‌وری سیستم را افزایش دهیم."

وی افزود: "در این راستا، از هوش مصنوعی نیز در هوشمندسازی زنجیره استفاده خواهد شد. اجرای این طرح با همکاری سه مجموعه پیشتاز کشور، شامل ایرانسل، مپنا و طراحی ساختمان نفت، در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد و به نوعی بزرگ‌ترین پروژه هوشمندسازی صنعت نفت کشور به شمار می‌رود."

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: "یکی از نتایج این پروژه، محدود کردن قاچاق سوخت در بخش‌های مرتبط با پالایش و پخش خواهد بود. اما برای مقابله با قاچاق باید دقیقاً منبع آن را شناسایی کنیم. بیش از ۹۰ درصد قاچاق سوخت در بخش مصرف رخ می‌دهد، به دلیل تخصیص نادرست سهمیه‌ها و عدم نظارت کافی بر مصرف."

عظیمی‌فر ابراز امیدواری کرد که دستگاه‌های متولی در حوزه مصرف طبق دستور رئیس‌جمهور همکاری لازم را انجام دهند تا با راهبری ستاد قاچاق، همکاری دستگاه‌های امنیتی، فراجا، قوه قضائیه و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این چالش‌ها حل شود.

وی همچنین درباره مصوبه لغو بیمه‌نامه افرادی که کارت سوخت ندارند، گفت: "براساس مصوبه جدید، کارت سوخت افرادی که بیمه ندارند محدود خواهد شد."

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در خصوص ذخایر استراتژیک سوخت کشور گفت: "ذخایر بنزین نسبت به سال گذشته مطلوب است و اکنون بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر داریم و در این زمینه مشکلی نداریم."

عظیمی‌فر در پایان درباره واریز سوخت به کارت‌های بانکی اظهار کرد: "علیرغم اینکه مصوبه انتقال سوخت به سیستم بانکی هنوز به ما ابلاغ نشده، جلسات متعددی با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برگزار کرده‌ایم و معماری جدید سامانه هوشمند سوخت با همکاری نظام بانکی و سایر نهادهای مرتبط در حال تدوین است. امیدواریم این طرح را سال آینده اجرایی کرده و زیرساخت جدید توزیع سوخت کشور را به بهره‌برداری برسانیم."

وبگردی
    ارسال نظر