جزئیات انتقال الکترونیک اوراق بهادار متوفیان به وراث
اقتصاد 100-برای انتقال سهام متوفی، ورثه باید مراحل قانونی از جمله مراجعه به سجام و پرداخت مالیات بر ارث را طی کنند.
![جزئیات انتقال الکترونیک اوراق بهادار متوفیان به وراث](https://cdn.eghtesad100.ir/thumbnail/5uOX63roZJFE/vKATQCJZ1E5lg_QRKQ8Zy6Wfsdzl44BrS9x7IAwvKa2JqaqwDOvBRgzMiMbfjjWneBVG919gLpNirnVe6MnqekM1bEhLBZdTTZNRdyMHzAm-fq57Z-c2XEGoIv2ljWpI7G9wORDCCYNc7EfoEiO9AyDxZhtYS0gs/%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3.jpg)
در گامی نوین، وراث متوفیان میتوانند از طریق درگاه الکترونیکی ذینفعان بازار سرمایه، درخواست انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث را ثبت کنند. این فرآیند، که به صورت 24 ساعته در دسترس است، به یکی از ورثه سجامی این امکان را میدهد که با بارگذاری مدارک مورد نیاز مانند «گواهی انحصار وراثت، گواهی پرداخت مالیات بر ارث، کارت ملی و شناسنامه وراث، گواهی فوت یا مدارک هویتی متوفی»، درخواست خود را ثبت کند. پس از این مرحله، مدارک توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی بررسی شده و نتیجه به اطلاع وراث خواهد رسید.
باغستانی توضیح داد که پیش از این وراث برای دریافت اطلاعات و تقسیم اوراق بهادار متوفی باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه میکردند، اما اکنون این فرایند به طور کامل الکترونیک شده است و نیازی به مراجعه حضوری نیست.
این خدمت جدید که مختص اوراق بهادار (غیر از سهام عدالت) است، به طور رسمی در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه، با حضور رئیس سازمان بورس رونمایی شد. لازم به ذکر است که تقسیم سهام عدالت متوفیان همچنان به صورت حضوری در دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها انجام میشود، به دلیل تفاوت قوانین و گستردگی ذینفعان.