نگاهی به بزرگترین سایت تولیدی بی ام و در جهان؛ ترکیب هنر تولید انبوه و فناوری
80 درصد قطعات مورد استفاده در خودروهای بی ام و بدون نیاز به انبار مستقیماً از شرکت سازنده راهی خط تولید میشوند.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از با واردشدن به یک چاپخانه یا خط رنگآمیزی حتی اگر بیش از 10 سال در ارتباط با صنعت بوده باشید، درک اتفاقاتی که یکی پس از دیگری میافتد، آسان نخواهد بود. این مسئله زمانی سختتر میشود که بخواهید پس از بازدید از بزرگترین خط تولید شرکتی در حد و اندازه بی ام و یک مطلب برای مخاطب عام بنویسید. سایت تولیدی «Spartanburg» بی ام و در کارولینای جنوبی موضوع مطلب امروز ماست.
بی ام و به مناسبت 50سالگی بخش M-Division، ما را به این سایت تولیدی دعوت کرده است. اکثر مدلهای X این برند از X3 تا X7 تولید این سایت است.
با وجود این که این سایت وظیفه تولید مدلهای M را ندارد، اما از نظر مقیاس عملیات، بزرگترین سایت تولیدی بی ام و است.
بیش از 11 هزار نفر در این سایت به مساحت 160 هکتار روزانه 1500 دستگاه خودرو تولید میکنند.
حدود 65 درصد این تولید به 120 کشور جهان صادر میشود. البته بی ام و سایتهای تولیدی با تیراژ بالاتر در چین و اروپا نیز دارد. با این وجود از نظر مساحت این بزرگترین سایت تولیدی این شرکت است.
بهطور طبیعی هر روز تعداد بیشتری از این محصولات در حال برقیشدن هستند. در ابتدا بی ام و X3 xDrive30e و سپس مدل X5 xDrive 45e از این سایت خارج شده است؛ گرچه تا این لحظه این سایت امکان تولید محصولات تمام برقی را ندارد.
قرار است از نوامبر سال جاری مدل پلاگین هیبریدی دیگری با نام بی ام و XM با حداکثر قدرت 740 اسب بخار در این سایت تولید شود. این محصول بهنوعی «راک استار» جدید شرکت بی ام و خواهد بود. بی ام و اوایل دهه 90 میلادی به این منطقه نقل مکان کرد.
زمانی صنعت نساجی آمریکا درحال انتقال به چین بود. درنتیجه بی ام و علاوه بر زیرساخت منحصربه-فرد این سایت، به نیروی کار ماهر نیز دسترسی پیدا کرد. فرودگاه گرینویل تنها 15 دقیقه با این سایت فاصله دارد.
در آن زمان این یک فرودگاه محلی بود، اما با ورود بی ام و همه چیز تغییر کرد و باند فرود آن آماده پذیرایی از بوئینگهای 747 باربری شد. هر روزه هواپیما از فرانکفورت در گرینویل مینشیند. البته تنها قطعات گرانقیمت و اضطراری از آلمان به آمریکا صادر میشوند.
قطعاتی مانند تراشههای نیمهرسانا که امروزه صنعت خودروسازی را وارد هرجومرج کرده است. در نظر داشته باشید که برای افزایش عرضه تراشههای نیمهرسانا باید از دو سال قبل تصمیمگیری کنید. بی ام و از سال 2013 میلادی دسترسی جدیدی به بندر داخلی گریر نیز ایجاد کرده است تا از طریق راهآهن در دسترس باشد.
این مسئله باعث شده است تا دهها هزار کامیون از جاده خارج شوند. در حال حاضر اسپارتانبورگ روزانه 60 کانتینر دریافت میکند و تقریباً 200 کانتینر از خودروهای تولیدی را به مقصد میفرستد.
در حدود 7 میلیون قطعه در اسپارتانبورگ تبدیل به خودرو میشود. بیش از 300 در ورودی برای سایت تولیدی در نظر گرفته شده است.
حدود 80 درصد قطعات مستقیم وارد دو سالن مونتاژ میشوند و هرگز رنگ انبار را به خود نمیبینند. یک خط مونتاژ برای مدلهای بزرگ X و دیگری برای مدلهای کوچک است.
دیجیتالیشدن خطوط تولید حس مدرنیته را القا میکند. در برخی از ایستگاهها تا 339 دستگاه کاملاً مدرن وجود دارد. این خط مشغول تولید مدلهای X3 و X4 است.
برخی از قطعات که بهصورت دستی نصب میشوند و مجهز به چراغ هشدار هستند. در صورت انتخاب قطعه اشتباه، چراغ قرمز میشود.
در روزگاری که همه خودروها سفارشیسازی میشوند، کارکنان بهشدت از این سیستم و فناوری جدید راضی هستند. مرحله ترکیب قوای محرکه و شاسی نیز بهطور کاملاً خودکار صورت میگیرد و حتی بستن پیچها نیز در مرحله آخر بهصورت کاملاً خودکار است.
در سال 2014 نیز بی ام و از «Google Glass» برای مستندسازی خطاهای احتمالی و تضمین کیفیت استفاده میکرد؛ گرچه از آن سال تا این لحظه بهقدری سیستمهای خودکار کیفیت بالایی دارند که دیگر نیازی به استفاده از این عینک نیست.
در سالن X3/4 حدود 2500 نفر حضور دارند، اما در ساختمان قدیمی باقی افراد کار میکنند که مشغول تولید X5/6/7 هستند. همچنین مدلهای M نیز در همین ساختمان قدیمی تولید میشوند.
یکی از جالبترین جزئیات قابلتوجه این بازدید، مقایسه نیروی انسانی موردنیاز برای ساخت خودروهای بزرگتر نسبت به مدل های کوچک و اقتصادی است. تفاوت تنها در میزان تعداد قطعات نیست، بلکه اندازه آنها نیز مشکلساز است.
بهطور مثال برای نصب پوشش سقف از داخل، 3 نفر باید برای جا دادن آن کار کنند. در مورد پوشش سقف XM که حتی بزرگتر از این نیز خواهد بود، بی ام و باید تغییراتی را در این بخش از خطوط تولید خود ایجاد کند.
با وجود تمام این دستاوردها و فرایندهای تولیدی، بد نیست نگاهی به انرژی صرفشده نیز داشته باشیم. بی ام و ارقام دلگرمکنندهای در رابطه با کاهش مصرف انرژی (کاهش 67 درصدی بهازای هر خودروی ساختهشده از سال 2006)، کاهش 52 درصدی در مصرف آب، کاهش 51 درصدی در بخش فاضلاب، انتشار حلالها تا 46 درصد و ضایعات تا 82 درصد، از جمله این کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری است.
آمریکاییها عاشق شاسیبلند هستند و این مسئله که بی ام و این دست از محصولات گرانقیمت و لوکس خود را در آمریکا تولید میکند، دور از انتظار نیست.
در طرف دیگر کره خاکی، یعنی چین عاشق سدانهای لوکس و طویل هستند و درنتیجه نسل جدید سری 7 و مدل تمام برقی آن، یعنی i7 با نگاه به شرق طراحی و تولید میشوند تا نیاز مخاطبان خود را برطرف سازند.
گرچه بی ام و بهطور کامل زبان طراحی محصولات خود را تغییر داده است، شاسیبلندهای آن از جلوپنجرههای عظیمالجثه مصون نماندند.
ارسال نظر